Pelargoner med vackra blad - Brocade-serien

Intresset för pelargoner med brokiga blad, fler färger och olika strukturer har ökat och nu finns det en härlig serie zonalpelargoner som har både vackra blad och blommor.

Brocade-serien är unik i pelargonsortimentet med mixen av bladpelargonens färgstarka blad och med en dubbel, hållbar blomma.

Pelargon 'Brocade Salmon Night'.

Den är en fin allroundpelargon som passar lika bra inne på fönsterbrädan som ute i planteringar.

Brocade-serien är en av de bättre pelargonerna att starta upp med på fönsterbrädan tidigt på våren med sina hållbara blommor. Ge den regelbunden näring i vattnet så blommar den långt in på hösten eller plantera ut den på sommaren.

Pelargon 'Brocade Fire'.

Den är fin ute i krukor, balkonglådor och amplar som den är eller ihop med andra blommor i liknande färgnyanser. De mörka bladen hos pelargonen framhäver blommor och bladverk hos andra plantor.

Pelargon 'Brocade Cherry Night'.

Köp pelargoner online

Läs mer om pelargoner

Årets pelargon 2019 - pelargoner ur Brocade-serien

Detta år är vinsten delad, så du kan välja efter din egen smak - Brocade-serien: 'Brocade Salmon night' och 'Brocade Cherry night'. Vilken blir din favorit?

Älskade Mårbackapelargon

I över ett sekel har den spridit glädje och fägnad i svenska hem. Men det är en växt med personlighet som kräver lite skötsel och kärlek för att komma till sin rätt.

ReportageUnderbara Claras pelargoner

Pelargonen är en av våra allra mest älskade krukväxter. Lättskött, vacker och enkel att föröka. I mitt hem trängs pelargoner i alla fönster under sommarhalvåret och med åren har jag lärt mig knepen som får dem att trivas, säger Clara.