Rosenmagnolia 'Genie'

Magnolia Liliiflora-Gruppen

Köp online hos oss
Rosenmagnolia som får ljuvliga, mörkt rödrosa, skålformade blommor på bar kvist. Blommar något senare vilket minskar risken för frostskadade blomknoppar. Utmärkt i soligt läge, gärna på vindskyddad plats.
Vacker magnolia som med tiden blir en buske eller ett litet flerstammigt träd med öppet växtsätt. Blommar på bar kvist med vackra, mörkt röda, skålformade blommor. Knopparna i sig är otroligt vackra och tur är det för rosenmagnolian tar tid på sig att slå ut sina magnifika blommor.

Utvecklas bäst på soliga, gärna vindskyddade lägen. Planteras i näringsrik, väldränerad och kemiskt sur till neutral jord med god tillgång på markfukt. Undvik kalkrika och torra jordar. Vid nyplantering är det gynnsamt att välja en skyddad plats i trädgården. Fin som solitär eller tillsammans med andra buskar, träd och perenner.
Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Magnolians rötter ligger ytligt, undvik att gå och gräva runt plantan och täck gärna jorden med löv eller granris inför vintern. Vårplantering är att föredra för en säkrare etablering vilket minskar risken för vinterskador första vintern.

Sorten är en korsning mellan Magnolia soulangeana och Magnolia liliiflora 'Nigra'.

Magnolian är ett urtidsträd som fanns redan på dinosauriernas tid för 20 miljoner år sedan. De pollineras av skalbaggar eftersom bina då inte fanns.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 3
Planteringsavstånd (cc):
4 m
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Naturgödsel, Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden)