Rosenmagnolia 'George Henry Kern'

Magnolia Liliiflora-Gruppen

Köp online hos oss
Härlig magnolia med ljuvligt rosa blommor. Väldoftande med lång blomningstid. Dess kompakta växtsätt gör den lämplig även i mindre trädgårdar. Utmärkt i soligt läge, gärna på vindskyddad plats.
Kompakt och långsamväxande buske eller flerstammigt litet träd. De pälsklädda knopparna sitter på korta blomskaft, som videkissar, utefter kvistarna. Får rikligt med rosa väldoftande, stjärnlika blommor, blomknopparna är vackert mörkrosa. Sorten har särskilt lång blomningstid och blommar i upp till 6-8 veckor.

Utvecklas bäst på soliga, gärna vindskyddade lägen. Planteras i näringsrik, väldränerad och kemiskt sur till neutral jord med god tillgång på markfukt. Undvik kalkrika och torra jordar. Vid nyplantering är det gynnsamt att välja en skyddad plats i trädgården. Fin som solitär eller tillsammans med andra buskar, träd och perenner. Sorten är lämplig även i mindre trädgårdar.
Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Magnolians rötter ligger ytligt, undvik att gå och gräva runt plantan och täck gärna jorden med löv eller granris inför vintern. Vårplantering är att föredra för en säkrare etablering vilket minskar risken för vinterskador första vintern.

Magnolian är ett urtidsträd som fanns redan på dinosauriernas tid för 20 miljoner år sedan. De pollineras av skalbaggar eftersom bina då inte fanns.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 3
Planteringsavstånd (cc):
200 cm
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Naturgödsel, Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden)