Caucasicum-rododendron 'Albert Schweitzer'

Rhododendron (Caucasicum-Gruppen)

Köp online hos oss
Kraftigväxande rododendron som översållas av ljusrosa blommor med mörkröda stänk. Utmärkt i vandrande skugga, gärna på vindskyddad plats.
Storblommande sort med kraftigt växtsätt och mörkgrönt, läderartat bladverk. Blommar i klasar med mjukt rosa, skira blommor med mörkröda stänk. Knopparna är mörkrosa. Uppskattas av våra pollinatörer. Har ett stort prydnadsvärde under lång tid tack vare sina vackra vintergröna blad.

Utvecklas bäst på halvskuggig plats, klarar även skuggigare och soligare placering. I soligt läge är det särskilt viktigt att det finns god tillgång på fukt. Planteras i väldränerad, näringsrik och kemiskt sur jord. Städsegröna växter får lätt brännskador av vintersolen, undvik därför vintersoliga lägen eller täck plantan med skuggväv vid tjäle och sol. Planteras som solitär eller i grupper som häck eller buskage ihop med andra surjordsväxter. Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Undvik att gräva för mycket runt plantorna då de har ett relativt ytligt rotsystem. Vattna gärna upp dem lite extra på hösten och täck jorden med löv inför vinterkylan.

Skötselråd

Läge:
Halvskugga till skugga
Odlingszon:
1 - 3
Planteringsavstånd (cc):
150 cm
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Blåbärsjord, Rododendronjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig