Forrestii-rododendron 'Baden-Baden'

Rhododendron (Forrestii-Gruppen)

Bredväxande liten buske med klockformiga, scharlakansröda blommor. För trädgårdens lite skuggigare lägen.
Vacker buske med brett och kompakt växtsätt, blir bredare än hög. Har vackra glänsande blad som är något mindre än på många andra sorter. Sorten får stora, klockformiga, scharlakansröda blommor som uppskattas av våra pollinatörer. Har ett stort prydnadsvärde under lång tid tack vare sina vackra vintergröna blad.

Utvecklas bäst på halvskuggig plats, klarar även skuggigare och soligare placering. I soligt läge är det särskilt viktigt att det finns god tillgång på fukt. Planteras i väldränerad, näringsrik och kemiskt sur jord. Städsegröna växter får lätt brännskador av vintersolen, undvik därför vintersoliga lägen eller täck plantan med skuggväv vid tjäle och sol. Lämplig som undervegetation bland till exempel andra rododendron och barrväxter. De grenar som hänger ner kan slå rot och täcka större ytor med tiden. Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Undvik att gräva för mycket runt plantorna då de har ett relativt ytligt rotsystem. Vattna gärna upp dem lite extra på hösten och täck jorden med löv inför vinterkylan.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 4
Planteringsavstånd (cc):
60 cm
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Rododendronjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig