Forrestii-rododendron 'Scarlet Wonder'

Rhododendron (Forrestii-Gruppen)

Köp online hos oss
Rikblommande sort med frodigt mörkgrönt bladverk och eldiga blommor i orangerött. För trädgårdens lite skuggigare lägen, även i mindre trädgårdar.
Lågväxande rododendron med kompakt och något utbrett växtsätt. Blir något bredare än hög. Bladverket är läderartat och mörkgrönt. Blommorna är stora och elegant rosa med inslag av orange eller aprikos. Mycket blomrik och tålig. En god pollengivare. Har ett stort prydnadsvärde under lång tid tack vare sina vackra vintergröna blad.

Utvecklas bäst på halvskuggig plats, klarar även skuggigare och soligare placering. I soligt läge är det särskilt viktigt att det finns god tillgång på fukt. Planteras i väldränerad, näringsrik och kemiskt sur jord. Städsegröna växter får lätt brännskador av vintersolen, undvik därför vintersoliga lägen eller täck plantan med skuggväv vid tjäle och sol. Lämplig att plantera gruppvis med olika sorters rododendron, azaleor och andra perenna surjordsväxter. Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Undvik att gräva för mycket runt plantorna då de har ett relativt ytligt rotsystem. Vattna gärna upp dem lite extra på hösten och täck jorden med löv inför vinterkylan.

Skötselråd

Läge:
Halvskugga till skugga
Odlingszon:
1 - 2
Planteringsavstånd (cc):
80 cm
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Rododendronjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig
Speciell tålighet:
Stadsklimat