Wardii-rododendron 'Virginia Richards'

Rhododendron Wardii-Gruppen

Köp online hos oss
Härlig rododendron med riklig blomning i rosa, efterhand övergår blomfärgen i mjukt aprikos och gul. Utmärkt i vandrande skugga, gärna på vindskyddad plats.
Rododendron med buskigt växtsätt och läderartade, mörkgröna blad. Sorten får läckra, ljusrosa blommor som senare bleknar till aprikos och gult. Blommorna lockar till sig våra pollinatörer. Har ett stort prydnadsvärde under lång tid tack vare sina vintergröna blad.

Utvecklas bäst på halvskuggig plats, klarar även skuggigare och soligare placering. I soligt läge är det särskilt viktigt att det finns god tillgång på fukt. Planteras i väldränerad, näringsrik och kemiskt sur jord. Städsegröna växter får lätt brännskador av vintersolen, undvik därför vintersoliga lägen eller täck plantan med skuggväv vid tjäle och sol. Lämplig att plantera gruppvis med andra rododendron, azaleor, buskar, barrväxter och perenner. Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Undvik att gräva för mycket runt plantorna då de har ett relativt ytligt rotsystem. Vattna gärna upp dem lite extra på hösten och täck jorden med löv inför vinterkylan.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 2
Planteringsavstånd (cc):
70 cm
Jordmån:
Kemiskt sur jord, Mullrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Rododendronjord
Beskärningssätt:
Beskär bort nedfrusna grenar in till frisk ved, Beskärning är inte nödvändig