Syren BLOOMERANG PINK PERFUME

Syringa (Bloomerang-Serien)

Dekorativ syren som blommar både på våren och sensommaren. Blommorna är enkla, rosa och har en ljuvligt, söt doft. Bladen är små, ovala och får en gul höstfärg. Kompakt, litet buske för den soliga platsen.
Dekorativ buske som får ett tätt, rundat växtsätt. Bladverket är friskt grönt och består av små halvrunda blad som får en gul höstfärg. Blommar rikligt under våren med små, rosa blomklasar med en söt, stark doft. Blomknopparna är mörkt ceriserosa och bildar en fin kontrast till de rosa utslagna blommorna. Sorten blommar igen med sporadiska blommor efter ett kort uppehåll. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer.

Utvecklas bäst på soliga och öppna platser men klarar lätt skuggiga lägen. Trivs på de flesta jordar men föredrar näringsrik, lätt fuktighetshållande och gärna kalkhaltig jord. Planteras som solitär eller ihop med andra buskar i ett buskage. Kan användas som friväxande låg häck eller som en trevlig lågväxande berså

Tillhör Bloomerang-serien som är en serie med doftande syrensorter som blommar om under sommaren. Sorten togs fram av Andre Franciscus van Nijnatten från Zundert, Nederländerna 2003.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 4
Planteringsavstånd (cc):
50 cm
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Barkmull, Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig, Gallra ut äldre grenar från basen
Beskärningstid:
Efter blomning, Juli-september (JAS-perioden), På hösten, På vårvintern
Speciell tålighet:
Blåsiga, öppna lägen, Salta vindar