Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är dagen då vi får visa vår kärlek för de vi älskar och bryr oss om. Vill du visa äkta kärlek så ger du bort röda rosor. Men blommor i alla former är en uppskattad gåva på kärlekens dag.

Alla hjärtans dag – en dag för dig och den du håller kär

Förutom rosor finns det många andra blommor som man också kan ge bort på Alla hjärtans dag. Alla blommor signalerar omtanke, värme och vänskap. Om du väljer romantiska rosor, en krispig bukett tulpaner, en tjusig vårazalea eller en skir orkidé beror ju också på vad mottagaren tycker om. Det är ofta minst lika roligt att ge som att få blommor, så passa gärna på att visa uppskattning a dem du tycker om lite extra på Alla hjärtans dag.

Kanske säger en röd ros lite för mycket, med tanke på vem du tänker ge den till? Då finns det flera andra blommor och färger som gåva på Alla hjärtans dag, som rosa blommor som också betyder kärlek, men även glädje och ömhet. Gul färg representerar vänskap, glädje och lycka och passar bra till alla vänner du håller kära. Läs gärna mer om betydelsen av blommornas färg här: Blommornas språk.

Varför firar vi Alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung kring traditioner som uppstod runt helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Dagen kallas därför ibland också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Exakt vem denne Valentin var är något oklart. Det finns flera martyrer från 200- och 300-talet som man känner till. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och olika typer av parbildningslekar blev vanliga. Det blev även vanligt att skriva kärleksbrev eller dikter till sin älskade.

Köp din bukett hos oss

Du är varmt välkommen in i våra butiker lagom till alla hjärtans dag. I vår snittkyl finns färdiga buketter med färska snittblommor i många varianter, och våra florister kan hjälpa dig om det är något särskilt du önskar.

Hitta din butik