Guide

Lyckas med din bukett - gör så här

Visste du att näringen underlättar blommornas vattenupptagningsförmåga och gör att färgen på både blommorna och bladen håller bättre?

Alla blir glada av en bukett blommor! Se filmen där Linda Schilén visar hur du tar hand om din bukett på bästa sätt för att kunna njuta av den länge. 

Du kan också följa stegen i vår bildguide här nedanför.

Steg 1:

Se till att ha alla saker du behöver för din bukett redo.

Steg 2:

Börja med att hälla kallt vatten i en ren vas och fyll sedan på med den näring som följer med buketten, hos Blomsterlandet använder vi Chrysal. Sitter det ingen näringspåse på din bukett? Be om näring till buketten i kassan då du betalar!

Steg 3:

Ta av plasten kring buketten.

Steg 4:

Ta bort lågt sittande blad så att de inte hamnar vi vattnet.

Steg 5:

Snitta blommornas stjälk så att de får en ny snittyta, det är viktigt att du använd en vass ren kniv eller sekatör, bäst resultat får du om du snittar själkarna en åt gången.

Steg 6:

Placera buketten i vasen och arrangera blommorna efter tycke och smak. Glöm inte att fylla på vatten och näring i vasen efter hand som buketten dricker, och ibland kan du behöva byta vatten helt.

Lycka till med din bukett!

Läs mer

Tulpaner – skötselråd

Tulpaner – ett krispigt tecken på att våren närmar sig. Några enkla knep gör att de blommar under längre tid.

GuideSnittrosor - så här gör du

Rosor av bra kvalitet kan stå fint i vasen i upp till 10-14 dagar. Här får du tipsen på hur du lyckas.

Fairtrade – mer än en blomma

När du väljer snittblommor som är märkta med Fairtrade köper du mer än en blomma. Du gör även en insats för bättre villkor för människor i länder med utbredd fattigdom.