Guide

Lyckas med din bukett - gör så här

Visste du att näringen underlättar blommornas vattenupptagningsförmåga och gör att färgen på både blommorna och bladen håller bättre?

Alla blir glada av en bukett blommor! Se filmen där Linda Schilén visar hur du tar hand om din bukett på bästa sätt för att kunna njuta av den länge. 

Du kan också följa stegen i vår bildguide här nedanför.

Steg 1:

Se till att ha alla saker du behöver för din bukett redo. En vass kniv eller sekatör, näring och en vas som passar buketten.

Steg 2:

Börja med att hälla kallt vatten i en ren vas och fyll sedan på med den näring som följer med buketten, hos Blomsterlandet använder vi Chrysal. Sitter det ingen näringspåse på din bukett? Be om näring till buketten i kassan då du betalar!

Steg 3:

Ta av plasten kring buketten.

Steg 4:

Ta bort lågt sittande blad så att de inte hamnar vi vattnet.

Steg 5:

Snitta blommornas stjälk så att de får en ny snittyta, det är viktigt att du använd en vass ren kniv eller sekatör, bäst resultat får du om du snittar själkarna en åt gången.

Steg 6:

Placera buketten i vasen och arrangera blommorna efter tycke och smak. Glöm inte att fylla på vatten och näring i vasen efter hand som buketten dricker, och byt gärna vattnet helt efter ett par dagar.

Lycka till med din bukett!

Skicka blommor - en hälsning som betyder lite mer

Fler tips om snittblommor och buketter

InspirationHöstbuketter med krysantemum

På hösten kommer blommorna i de mest ljuvliga mustiga färger. Precis som naturen så sprakar de av färger som brunt och orange tillsammans med vinrött och smutsiga rosa toner.

GuideSnittrosor - så här gör du

Rosor av bra kvalitet kan stå fint i vasen i upp till 10-14 dagar. Här får du tipsen på hur du lyckas.

SkötselrådHortensia som snittblomma – tips för bukett och dekorationer

Den maffiga hortensian är svår att motstå och blir verkligen ett blickfång som snittblomma. Få den att hålla länge och njut av vackra buketter med snitthortensia - läs våra tips här.

GuideTulpaner – skötselråd

Tulpaner – ett krispigt tecken på att våren närmar sig. Några enkla knep gör att de blommar under längre tid.