Snittblommor och buketter

En bukett kan vara en härlig vardagslyx, men också betyda så mycket mer. Njut av blomsterprakten och den härliga doften.

InspirationTips på fina buketter med tulpaner

Vi vill inspirera med fina tulpanbuketter som piggar upp i vintermörkret. Alla förslag baseras på en eller två buntar tulpaner, mer behövs inte för att skapa ett vackert arrangemang. Att ge dig själv eller någon du tycker om tulpaner är ett fint och enkelt sätt att sprida glädje.

Tulpaner – skötselråd

Tulpaner – ett krispigt tecken på att våren närmar sig. Några enkla knep gör att de blommar under längre tid.

ReportageTulpaner - vår bästa tid är nu

I ljuvliga, färgglada fång lyser de upp våra hem under vintern. Men vet du om vilket handarbete som ligger bakom din vackra bukett?

Blomsterspråket - antal blommor

Vad betyder antalet blommor?

InspirationFrossa i tulpaner

Möt våren med färgprakt! Blomsterlandets florister ger inspirerande tips om hur tulpaner kan försköna ditt hem.

Etylen

Etylengas från frukt kan göra att dina blommor vissar och en del blommor är mycket känsliga för etylen.

Fairtrade - vad och varför?

Visste du att flertalet rosor som säljs på Blomsterlandet är Fairtrade-märkta? Och vi jobbar aktivt med att hitta fler Fairtrade-märkta snittblommor och krukväxter.

Tulpaner - från lök till snittblomma

Tulpanlöken sitt liv i Holland på de blommande fälten. Följ med på resan våra tulpaner gör, för att hamna i en bukett hemma på ditt köksbord.

Fakta om tulpaner

Tulpanen har genomlidit många stormar rent historisk innan den har blivit vad den är idag, en av våra mest älskade blommor.

GuideSnittrosor - så här gör du

Rosor av bra kvalitet kan stå fint i vasen i upp till 10-14 dagar. Här får du tipsen på hur du lyckas.

Protea – Sydafrikas nationalblomma

Växten är inte ny, även om blommorna hos oss är av ungt datum. Redan år 1753 beskrev Carl von Linné den protea, som vi nu kallar för honungsprotea, Protea repens.

Nejlika - snittblomma

Nejlikan har det mesta man kan önska av en snittblomma. Den finns som enfärgad och i de mest fantastiska färgkombinationer, och är mycket hållbar.

GuideLyckas med din bukett - gör så här

Visste du att näringen underlättar blommornas vattenupptagningsförmåga och gör att färgen på både blommorna och bladen håller bättre?

Gladiolus - snittblommornas drottning

Underbar snittblomma som många förknippar med sensommaren och hösten. Ett fång gladiolus i en stor vas är otroligt vackert.

Gerbera – en afrikansk snittblomma

Som solar i alla tänkbara färger lyser blommorna upp vår vardag – och vårt festbord. De är så användbara, kan arrangeras på så många olika sätt.

GuideAtt driva kvistar i blom

Ett härligt vårtecken är att driva kvistar av vårblommande buskar i blom. Blanda dem i tulpanbuketten eller ställ dem i en egen vas.

Det är enkelt att sköta tulpaner – våra bästa råd

Har du också matats med krångliga råd om hur tulpanerna ska skötas? Glöm det. Det är faktiskt väldigt enkelt att ta hand om sina tulpaner. Ingen kan misslyckas!

Blommornas språk - färg

Vad betyder färgerna på blommorna?

Tulpanens dag 15 januari

Passa på att fira tulpanens dag den 15 januari. Unna dig själv en bukett härligt vårlika tulpaner eller varför inte ge bort en bukett?

Visar 19 av 19 resultat