Inspiration

En bunt tulpaner på olika sätt

Vad kan man göra med ett 10-pack tulpaner? Mycket! Med några få tillbehör och lite kreativitet blir den enkla bunten med tulpaner en härlig vardagslyx.

Tulpanbukett med björkris

Det är så mycket vårkänsla i bara en ren tulpanbukett. Men med några enkla knep kan du göra den mer intressant. Lägg till ranunkel, vaxblomma och kvistar av spirea för variation i blommor och struktur. Sen lägger du till det lilla extra – en krans av björkris. Använd dig av ett par stycken mjuka björkkvistar, gärna hängbjörk. Bind ihop dem till en krans som passar storleken på toppen av den vas du tänkt använda. Lägg kransen på toppen av vasen och sätt sedan i din tulpanbukett genom kransen. Låt det vara lite spretigt.

Tulpaner i hög vas

Att fylla favoritvasen med krispiga tulpaner och vårkvistar kan aldrig bli fel. Använd dig gärna av en högre vas, det blir väldigt effektfullt med tulpaner som har något längre stjälkar. Här är en 10-pack med tulpaner blandad med kvistar av pors och småbladig eukalyptus.

Tulpaner i glasburkar – många små blir en större helhet

Gamla glasburkar kan man göra mycket med, och det är lätt att få tag på. Antingen använder du burkar från matkonserver, eller så hittar du kanske charmiga burkar och vaser på loppis som du blandar upp med nya favoriter.
Kombinera olika storlekar och höjder. Sätt dem gärna på en bricka, ett fat eller spegel för att skapa som ett stilleben – ett vackert blickfång med vårblommor.

Tulpanerna får här sällskap av anemoner, ranunkel och skirt gräs med vackra detaljer. Anpassa snittblommornas stjälkar efter dina små burkar och vaser, med olika höjd på stjälkarna kan du se till att blommorna inte skymmer varandra. För att skapa en fin kontrast till de romantiska blommorna plockar vi in kvistar från naturen.

Fakirbukett med tulpaner

Att jobba med blommor och en blomsterfakir är alltid lika roligt och just nu också väldigt
trendigt. Blomsterfakir finns i olika storlekar och former. På Blomsterlandet säljer vi en rund variant, ungefär stor som en puck. 

Placera fakiren, en eller fler, på ett fat som tål att ha vatten stående utan att det läcker igenom och där du kan ha så pass mycket vatten att det når upp till stjälkarna i fakiren. Du ska också enkelt kunna fylla på med vatten när det behövs.

Börja sedan skapa med dina favoritblommor. Stjälkarna fäster du stadigt i fakirens taggar. Tänk på att göra relativt raka snitt på stjälkarna för att få större yta mot fakiren.
Att jobba med tulpaner i blomsterfakir är väldigt tacksamt, de har relativt stadiga stjälkar.

Skär stjälkarna i lite olika höjder, så blir det mera djup och liv i arrangemanget. Ibland kan det underlätta att tänka att du har en framsida med lite lägre stjälkar, och baksida eller bakgrund med lite högre stjälkar i arrangemanget. Eller utgå från högsta stjälken i mitten och jobba med lägre runt om.

I det här arrangemanget används rosa tulpaner, ranunkel i olika kulörer, forsythiakvistar som ger hopp om vår, samt thlapsi (penningört) som ger en ljus, skir grönska.
Ett torkat gräs från förra årets sommarkrukor får leta sig igenom blommorna och binder samman arrangemanget med lite extra karaktär. Kom ihåg att fylla på med vatten på fatet när du är klar.

Blomsterfakiren hittar du i våra butiker. 

Blandade tulpaner i oväntade färgkombinationer

Det är inte alls konstigt att vi älskar tulpaner, bara färgerna väcker vårkänslor. Vi vill slå ett slag för kombinationen rosa och orange – en riktig vitaminkick! Det händer att de orangea tulpanerna lämnas kvar till förmån för röda och rosa, men nu vet du bättre. Välj bland buntarna i butikens snittkyl och våga var lekfull, sätt lite färg på din vardag.

Plocka med en bunt med småbladig eukalyptus och ranunkel för en fulländad vårbukett.