Snittblommor på tre sätt

Försommaren bjuder på många vackra blombuketter och att välja snittblommor i butik är som att plocka smågodis. Välj dina favoritblommor, kombinera med växter från din trädgård och prova olika stilar för ditt arrangemang.

Inspiration och tips för snittblommor och buketter

1. Arrangera blommorna direkt i vasen - pionbukett

1. Fyll vasen med Limonium (Risp) i lite olika höjder.

2. Stick ner några kvistar grön Thlaspi (Skärvfrö).

3. Placera pioner med lite olika höjd i vasen. Välj pioner i din favoritfärg eller med din favoritdoft. Vi har valt vita.

2. Använd grenar som stöd i blombuketten

1. Klipp korta bitar av grenar, här har vi använt äppelgrenar. Placera tätt tillsammans i en kruka. Fyll på med vatten.

2. Stick ner blommor mellan grenarna. Här har vi valt vit Lisianthus i mitten, och blandat med prydnadsgräs, Limonium och småblommig nejlika. I trädgården hittade vi en blommande klematis som blev det lilla extra. Den lilla hemligheten för att skapa ett mer iögonfallande arrangemang är att låta stjälkarna vara i olika höjd.

Blanda gärna snittblommor från butiken med växter du har i din trädgård eller i krukorna på uteplatsen. Blombuketten blir personlig och du hittar inspirationen alldeles utanför dörren.

3. Arrangera snittblommor i en kruka med hjälp av blomsterfakir

Blomsterfakir är en liten platta med långa piggar uppåt, där du sticker ner blomsterstjälkarna mellan eller i de vassa piggarna. På så sätt står snittblommorna av sig själva och du kan använda nästan vilken kruka eller vas du vill för ditt arrangemang.

Placera blomsterfakiren i botten, fyll på med vatten. Börja med att placera kvistar av spirea i fakiren. Spirea har du kanske i din egen trädgård, det är en vanlig prydnadsbuske och häckväxt så chansen är stor att du kan hitta den i grannskapet. Fyll på med pioner och nejlikor.

Blomsterfakir finns i de flesta av våra butiker. Be personalen om hjälp om du inte hittar.