Snittblommor på tre sätt

Försommaren bjuder på många vackra blombuketter och att välja snittblommor i butik är som att plocka smågodis. Välj dina favoritblommor, kombinera med växter från din trädgård och prova olika stilar för ditt arrangemang.

Inspiration och tips för snittblommor och buketter

1. Arrangera blommorna direkt i vasen - pionbukett

1. Fyll vasen med Limonium (Risp) i lite olika höjder.

2. Stick ner några kvistar grön Thlaspi (Skärvfrö).

3. Placera pioner med lite olika höjd i vasen. Välj pioner i din favoritfärg eller med din favoritdoft. Vi har valt vita.

2. Använd grenar som stöd i blombuketten

1. Klipp korta bitar av grenar, här har vi använt äppelgrenar. Placera tätt tillsammans i en kruka. Fyll på med vatten.

2. Stick ner blommor mellan grenarna. Här har vi valt vit Lisianthus i mitten, och blandat med prydnadsgräs, Limonium och småblommig nejlika. I trädgården hittade vi en blommande klematis som blev det lilla extra. Den lilla hemligheten för att skapa ett mer iögonfallande arrangemang är att låta stjälkarna vara i olika höjd.

Blanda gärna snittblommor från butiken med växter du har i din trädgård eller i krukorna på uteplatsen. Blombuketten blir personlig och du hittar inspirationen alldeles utanför dörren.

3. Arrangera snittblommor i en kruka med hjälp av blomsterfakir

Blomsterfakir är en liten platta med långa piggar uppåt, där du sticker ner blomsterstjälkarna mellan eller i de vassa piggarna. På så sätt står snittblommorna av sig själva och du kan använda nästan vilken kruka eller vas du vill för ditt arrangemang.

Placera blomsterfakiren i botten, fyll på med vatten. Börja med att placera kvistar av spirea i fakiren. Spirea har du kanske i din egen trädgård, det är en vanlig prydnadsbuske och häckväxt så chansen är stor att du kan hitta den i grannskapet. Fyll på med pioner och nejlikor.

Blomsterfakir finns i de flesta av våra butiker. Be personalen om hjälp om du inte hittar.

Skapa vackra buketter i vaser och krukor

Glasvas Clarissa

Ord. pris 129:-

79,90

Glasvas Florentine

Finns i flera varianter

Från 99:-

Glasvas Mira

Finns i flera varianter

Från 229:-

50%

Vas Emelie

Utförsäljning - endast online

Finns i flera varianter

Ord. pris från 59,90

Från 29,95

Fler tips för dina buketter

Lär dig binda en bukett

Att binda sin egna bukett är både roligt och blir personligt. Välj gärna ett färgtema där blommorna går ton i ton.

GuideLilla vasskolan

Tänker du på att anpassa vasen efter din bukett? Här tipsar vi om hur olika vaser kan ge dina tulpaner olika karaktär och passa vid olika tillfällen.

Gerbera och germini – en afrikansk snittblomma

Som solar i alla tänkbara färger lyser blommorna upp vår vardag – och vårt festbord. De är så användbara, kan arrangeras på så många olika sätt.