Guide

Lilla vasskolan

Tänker du på att anpassa vasen efter din bukett? Här tipsar vi om hur olika vaser kan ge dina tulpaner olika karaktär och passa vid olika tillfällen.

Olika vaser framhäver blommorna på olika sätt och blommorna anpassar sig efter den form som vasen ger.
Här visar vi tre olika vaser och tips på hur du ska tänka. 

En vas med midja passar till de allra flesta buketter, formen lyfter fram alla blommor lika mycket. Midjan bör vara aningen större än knippets omkrets för att stjälkarna ska sprida sig lagom mycket.

En hög och rak vas utan midja ger raka stjälkar. Den ger ett stilren uttryck och kan passa buketter med lite färre stjälkar där man vill ha mer höjd än bredd på buketten.

Den runda vasen med en mindre öppning kan tillåta blommorna att hänga ut över kanten lite mer bohemiskt och vildare. Allt eftersom böjer sig stjälkarna dit de vill.

Vaser för alla tillfällen

Glasvas Tilde

Finns i flera varianter

Från 69,90

Glasvas Clarissa

Ord. pris 129:-

79,90

Glasvas Mira

Finns i flera varianter

Från 229:-

Skicka blommor - en hälsning som betyder lite mer

Se mer inspiration för dina buketter

Inspiration6 fina arrangemang med dina tulpaner

Ibland vill man göra det lilla extra vid en fin dukning hemma eller så pirrar det helt enkelt i pysselfingrarna. Vi bjuder på tulpaninspiration och frossar i den krispiga skönheten.

InspirationTips på fina buketter med tulpaner

Vi vill inspirera med fina tulpanbuketter som piggar upp i väntan på vårvärmen. Alla förslag baseras på en eller två buntar tulpaner, mer behövs inte för att skapa ett vackert arrangemang. Att ge dig själv eller någon du tycker om tulpaner är ett fint och enkelt sätt att sprida glädje.

GuideSnittrosor - så här gör du

Rosor av bra kvalitet kan stå fint i vasen i upp till 10-14 dagar. Här får du tipsen på hur du lyckas.