Inspiration

Fransiga, frasiga och papegoj – gör lyxiga tulpanbuketter

Inspireras av säsongens vackraste buketter med de exklusiva tulpanerna. Flerfärgade, fransiga blommor eller krulliga som hos papegojtulpanerna. Varje blomma är ett litet konstverk!

Rosa drömmar med papegojtulpaner

Papegojtulpaner av finaste sort i en karamellig rosa matchas med blommor ton i ton. En ranunkel i lekfullt mönster med mörkrosa inslag och körsbärsblommor på kraftiga kvistar ger en variation i former. Småbladig eukalyptus passar alltid bra i vårbuketter och fyller ut med en mörkare grönska. En bukett som piggar upp vem som helst.

Fransiga tvåfärgade tulpaner

Nästan allt du kan önska av en tulpan hittar du här. Fransiga, tvåfärgade och alldeles underbara. Här tillsammans med några av vårens favoriter, småbladig eukalyptus, krispigt vit ranunkel och kvistar av pors. Färgerna blir mer sobra och mjuka i den här kombinationen. Att använda sig av vårkvistar, som pors, i buketter är alltid lika fint och inspirerande. Nästan ett måste.

Fransiga tulpaner i orange

Våga matcha oväntade färger. Fransiga tulpaner i en djup orange kulör med de rosa, nästan ljuslila körsbärsblommorna blir en lekfull kombination. Den småbladiga eukalyptusen fungerar återigen som fyllig grönska i buketten. Som en sista detalj används ett torkat bronsgräs från förra året. Det ger buketten en karaktär och är det där lilla extra.

Tre sorters lyxtulpaner

Den ultimata lyxbuketten som får vilket hjärta som helst att göra dubbelvolter. Inte mindre än tre olika lyxtulpaner bildar ett helt fång av tulpanlycka i orange och rosa. Tillsammans med svagt doftande vaxblomma, som bidrar med det småblommiga elementet, och småbladig eukalyptus för mer grönska.

För att ge den här buketten ytterligare något extra, så ramas den in av ganska långa kvistar av hängbjörk, vilket ger buketten en stor och fin volym. En speciell bukett för ett speciellt tillfälle. 

Krontulpan

Fixa snittblommorna själv - odla tulpaner till buketter

Vi är kanske mest vana att sätta tulpanlökar så att de smyckar våra rabatter under vårkanten. Men det går utmärkt att odla egna tulpaner till snitt. Om du vill ha många tulpaner är en idé att plantera dem i höstens övergivna pallkragar. I regel är det dags att skörda tulpanerna innan vårens grönsaker ska sås. Det får plats omkring 150 lökar i en vanlig pallkrage, lite beroende på lökstorlek förstås. I pallkragen kan du sätta
tätt. Det går även att plantera tulpanlökar i stora krukor på balkongen. Glöm inte att vattna framåt vårkanten – det är extra viktigt om du odlar i kruka.