Inspiration

Tulpanbuketter med svenskodlade tulpaner

Krispiga tulpaner direkt från våra odlare runt om i Sverige är en härlig vardagslyx. Gör något extra med en bunt tulpaner – skapa en vacker bukett!

Laxrosa tulpaner

I den här buketten används kulörstarka laxrosa tulpaner tillsammans med rysk martorn, de tistellika blommorna, vilket gör buketten lite kaxigare. Kvistar av eukalyptus och vaxblomma fulländar buketten. Att använda småblommiga blommor som vaxblomma förstärker känslan av kontraster. Stort, smått, runda former ihop med spretigare – kombinationerna gör buketten intressant och balanserad. 

Vita tulpaner

Hej våren! Vitt och grönt är en klassiker. Här förstärks vårkänslan av den gula forsythian. Att stoppa in gult bland det vita och gröna blir en härlig kombination. I den här buketten finns också den tacksamma ranunkeln i vitt, blomman är en favorit den här tiden på året. De gröna skira kvistarna av thlaspi, eller penninggräs som det också heter, plockar upp tulpanens och ranunkelns färger. 

Att dessutom använda sig av några torkade blomkvistar från förra årets trädgårdssäsong blir något extra i den här buketten.

Rosa tulpaner

Tulpaner finns i otaliga rosa nyanser, hela skalan från ljusa, nästan vita, till de mörkt cerise. I den här buketten används en lite mörkare rosa-röd variant med skiftningar mot vitt i kronbladen. Det ger många möjligheter för att hitta matchande blommor till buketten. Här faller valet på en rosa ranunkel och den småblommiga körsbärsblomman på kraftigare kvistar. Fyll ut buketten med småbladig eukalyptus och vaxblomma, säkra kort i en vårbukett.