6 tips - skapa påsk i växternas tecken

Vad vore påskbordet och dukningen utan påskens vackra blommor? De gula blommorna kan du blanda ut med andra vårfavoriter och varför inte passa på att göra lite oväntade eller nya blomsterarrangemang inför årens påsk.

Gör en krans eller ett rede av björkris. På detta vis ramar du in och förhöjer till och med den enklaste växt. Dessutom skapar du plats för extra dekorationer. Här har vi placerat vackra ägg tillsammans med den söta växten tusensköna i kransen av björkris.

Kanske hör du till dem som köpte och dekorerade en metallring till jul? Återanvänd den och dekorera med påskens blommor! Plocka isär och skölj rent minipåsklilornas lökar, fäst dem tillsammans med andra favoritblommor runt ringen med hjälp av tunn spoltråd. Låter du ringen hänga utomhus håller den sig fin längre.

Nästa gång du ska knäcka ägg - kom ihåg att spara skalen! Använd dem sedan till att göra en lekfull liten installation i en äggkartong. Här har vi valt ranunkel, vaxblomma, pärlhyacint och krokus. Välj dina vårfavoriter!

Små udda glasvaser blir vackra stileben och tar inte så stor plats. Använd dina loppisfynd eller hitta en ny favoriti våra butiker. Ranunklar hör våren till och passar perfekt i miniformatet.

Enklaste påskdukningen får du genom att placera ut naturtrogna ägg och fjädrar direkt på bordet. Lägg dem i grupper om 3 för en effektfull stillebenkänsla.

I väntan på våren ute passar det perfekt att sätta ihop flera plantor av påsktazetter och andra vårlökar. Använd nästan vilket planteringskärl som helst och lökarna behöver inte stå i jord. Lökarna kan planteras i sten, snäckskal, glaskulor eller mossa från trädgården. Skölj försiktigt bort jorden från rötterna och sätt ihop lökarna hur du vill.

Mer vårinspiration

10 tips inför påsken med minipåskliljan ’Tête-à-tête’

När du vill skapa påskstämning är växter med gula blommor ett säkert kort. En av de allra mest påskiga växterna är minipåsklilja eller Narcissus ’Tête-à-tête’ som dess vetenskapliga namn lyder.

InspirationGul vårkruka med påsklilja och gullviva

Plantera en färggrann vårkruka i gult som strålar ikapp med solen. Vår sprudlande inspirationskälla Linda Schilén har skapat en kruka med påskkänsla.

VårkrukanPenséer - vårens budbärare

En av vårens första utplanteringsväxter som tål några minusgrader. Blommar länge med vackra färger, en riktig favorit!