Fånga in påskens färger med blommor!

Påsktider är vårtider och för många är gula blommor ett måste. Den ”riktiga” påskblomman framför andra är väl för de flesta av oss påskliljan? Låt påsklilja i kruka förgylla din trappa, din entré och dina balkong- och fönsterlådor. Där lyser de länge – kanske ihop med penséer i samma eller avvikande färg. Vår direkt!
Påsklilja tillsammans med pensé i vårkrukan

Gula snittblommor

Du får direkt en färgsprakande effekt med en bukett med gula blommor. Rosor, tulpaner, gerbera, krysantemum eller varför inte klassiska påskliljor är bara några av alla vackert gula snittblommor som finnas att tillgå lagom till påsk. Mixa och matcha din bukett med en accentfärg för fin kontrast.

Påsklilja som snittblomma

  • Skär av ett par centimeter så att de får en ny snittyta.
  • Ställ blommorna i kallt vatten.
  • Byt gärna vattnet ofta.
Snittblommor i härliga påsktoner.

Minipåsklilja i kruka

Minipåskliljan ’Tête-à-Tête’ är bland det näpnaste man kan tänka sig. Sortnamnet kan översättas med ’kind mot kind’ och då känns de ännu sötare, ännu gulligare. Namnet har växten fått för att de pyttesmå blommorna kommer två eller flera på varje stängel så tätt ihop att de nuddar vid varandra. Färgen är intensivt gul och doften behaglig.

Andra fina vårlökar som finns att köpa i kruka så här års kungsängslilja, krokus, pärlhyacint för att bara nämna några.

Gör enkla dekorationer med vårlök

- Skölj lökarna rena från jord, så kan du arrangera dem i allt från äggkoppar och snapsglas till många, många tätt ihop i en skål.

- Lite mossa, ett fågelbo med vaktel- eller plastägg, fjädrar och så ett par vide- eller andra kvistar gör det hela ännu mer vårlikt.

Påskens lökväxter

Produktbild på Hyacint 3-plant, gul

Hyacint 3-plant, gul

Produktbild på Påsktazett 'Tête-à-tête'

Påsktazett 'Tête-à-tête'

Produktbild på Pärlhyacint, vit

Pärlhyacint, vit

Pynta med ris

Påskriset hör ju verkligen påsken till. Det finns otroligt mycket pynt att välja bland, så det är lätt att skapa sitt personliga påskris. Fjädrar i olika färger känns dock som det vanligaste och populäraste pyntet till påskriset.

Påskens krukväxter

 

Vårled

En lättskött och tålig klassiker som blommar länge med knippen av söta, fyllda, gula blommor som kan liknas vid små rosor.

Begonia

Omtyckt krukväxt som blommar rikligt med gula blommor. Bladen är spänstiga och blanka. Trivs bäst på ljusa platser och bör vattnas sparsamt.

Jordviva

Jordvivans härliga, sprakande färger är ett tecken på att våren är på väg. Vattnas underifrån och håller längre vid en sval placering, så undvik element. Plantera ut din jordviva i rabatten när våren är här.

Krysantemum

Färgstark favorit! Ge krysantemum en ljus placering inomhus. Kan också användas i vårkrukan. Trivs bäst vid jämn vattning. Håll jorden lätt fuktig, men inte blöt. Hela växten doftar vid beröring.

Gör en påskplantering och kombinera med pynt och pyssel. Använd påskriset som kransar och dekoration i även i krukväxterna. Våra butiker är fyllda med här inspiration för påsk och vårens helgdagar.

Glad påsk!

Vilken är din favorit bland påskens blommor?

Produktbild på Påsktazett 'Tête-à-tête'

Påsktazett 'Tête-à-tête'

Produktbild på Stjärnnarciss 'Carlton'

Stjärnnarciss 'Carlton'

Produktbild på Begonia, gul

Begonia, gul

Produktbild på Våreld, gul (Calandiva)

Våreld, gul (Calandiva)

Produktbild på Brokviol, gul

Brokviol, gul

Produktbild på Brokviol, mörkblå

Brokviol, mörkblå

Produktbild på Pensé, gul (storblommig)

Pensé, gul (storblommig)

Produktbild på Pensé, lila (storblommig)

Pensé, lila (storblommig)

Mer inspiration med vårblommor

InspirationGul vårkruka med påsklilja och gullviva

Plantera en färggrann vårkruka i gult som strålar ikapp med solen. Vår sprudlande inspirationskälla Linda Schilén har skapat en kruka med påskkänsla.

10 tips inför påsken med minipåskliljan ’Tête-à-tête’

När du vill skapa påskstämning är växter med gula blommor ett säkert kort. En av de allra mest påskiga växterna är minipåsklilja eller Narcissus ’Tête-à-tête’ som dess vetenskapliga namn lyder.

6 tips - skapa påsk i växternas tecken

Vad vore påskbordet och dukningen utan påskens vackra blommor? De gula blommorna kan du blanda ut med andra vårfavoriter och varför inte passa på att göra lite oväntade eller nya blomsterarrangemang inför årens påsk.