Inomhusodling - fler odlingstips från Erik och Patrick

Trädgårdsentusiasterna Erik Dahlin och Patrick Oscarsson gillar att prova något nytt och letar alltid efter smarta lösningar. Ihop med Blomsterlandets egen expert listar vi några av deras bästa tips för din inomhusodling.

Skola om plantor!

Fall inte för frestelsen att sätta dina försådder i för stor kruka för tidigt, utan plantera hellre om i större kruka allteftersom plantan växer till sig. Även om det innebär flera omskolningar. Följ detta odlingstips särskilt noga med allt ätbart.

Märk din odling

Se till att märka upp vad det är du har sått från början. Efter att du skolat om dina plantor några gånger är det inte så lätt att ha koll på vad som är vad.

Rootmaster - smart investering

För känsliga rötter är en rootmaster en investering. Då ”knäpper” man bara upp brättet på ena sidan när man ska skolan om plantorna och behöver inte riskera att rycka sönder de små rötterna.

Tillbehör för att odla inomhus

Produktbild på Plastkruka Nelson Garden

Plastkruka Nelson Garden

Finns i flera varianter

79,90

Produktbild på Minidrivhus Rootmaster

Minidrivhus Rootmaster

Finns i flera varianter

299:-

Bevattningsmatta & värmemmatta

Det gör faktiskt skillnad med bevattningsmatta, har vi märkt. Om du inte vill köpa en särskild sådan funkar det med en tjockare disktrasa, som du ställer krukorna på. Samma med värmematta, där har vi också sett skillnad.

Köp dina tillbehör till din inomhusodling

Toppa, toppa, toppa!

Plantorna blir buskiga och fina om du vågar toppa dem. Dessutom är det ett fiffigt sätt att skaffa fler plantor, toppsticklingarna går utmärkt att plantera.

Vänta med gödslingen

Vi testade att tillsätta gödsel men våra plantor slokade i en hel vecka. De tog sig till slut, men det kändes som en tydlig signal om att man bör vänta med gödsel tills man planterar ut dem.

Blomsterlandets expert
Eric Andersson

Utbildad landskapsingenjör vid Statens lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp och produktansvarig för Blomsterlandets e-handel.

Läs mer om Erik & Patricks odlingar

ReportageFörodla för fullt med Erik och Patrick

När julen städats undan börjar sommarträdgården ta fart hos trädgårdsentusiasterna Erik Dahlin och Patrick Oscarsson. De har testat sig fram när det gäller att driva upp frön och förkultivera dahlia och här delar de med sig av sina bästa tips.

ReportageDahliadrömmar och njutbara grönsaker

Från nybygge till prunkande trädgård på en och samma sommar. Är det möjligt? Jodå. Med en vision, massor med jord och gödsel plus en stor dos passion går det alldeles utmärkt. Här berättar Erik Dahlin och Patrick Oscarsson om hur de skapade sin oas.

GuideAtt förodla och så frön - vanliga frågor

Att följa växter hela vägen från frö, är den mest givande trädgårdsskolan. Här hittar du svaren på vanliga frågor kring att förodla och så frön.