Pelargon CLASSIC CANDY ROSE WITH BLOTCH

Precis som namnet säger så är denna härliga zonalpelargon en riktig karamell! En tvåfärgad skönhet som piggar upp och sätter färg på din plantering.

Vetenskapligt namn:

Pelargonium x hortorum (Classic-serien) CLASSIC CANDY ROSE WITH BLOTCH

Sorten CANDY ROSE WITH BLOTCH hör till zonalpelargonen, den kanske största bland alla pelargongrupper. Zonalpelargonen utmärker sig med sitt kraftiga växtsätt och med sina grova grenar. Bladen känns klibbiga av eteriska oljor, som avsöndras och luktar gott vid beröring.

Hos de ursprungliga arterna har i regel de två övre kronbladen en annan färg än de tre nedre, så är inte fallet med sorten CANDY ROSE WITH BLOTCH där blommorna har en härlig variation av rosa toner. Det är en kompakt pelargon, som växer upprätt med kraftigt bladverk med flikiga blad som är typiskt för zonalsorterna. Den blommar med kluster av rosenrosa blommor med mörkare rosa fläckar vid basen av varje kronblad.

CANDY ROSE WITH BLOTCH hör till de nyare zonalpelargonerna och är lite grövre i växten och väl förgrenad. De håller sig i regel låga och kompakta och har ett frodigt bladverk. De blommar under lång period och blommorna är mycket hållbara.

Zonalpelargoner trivs bra både ute- och inomhus, plantera gärna om den i större kruka med jord av god kvalitet. Vattna jämnt, men undvik för blöt jord. I en lerkruka torkar jorden upp lite snabbare, och det brukar passa bra för pelargoner.

Kom ihåg att vattna med pelargonnäring, då får du en rikare blomning och en välmående växt. Pelargoner älskar ljus och vill stå ljust och luftigt. Om du gör en samplantering av flera pelargoner eller planterar pelargoner tillsammans med andra växter – tänk på att inte plantera växterna för tätt. De växer ihop med tiden och mår bra av att stå lite luftigt i början. Placera alltid pelargoner i ett ljust läge!