Stjärnöga – lättskött sommarblomma till din kruka

Stjärnöga är sommarblomman som strålar i kapp med solen. De färgglada blommorna är lättskötta och passar perfekt i krukor och balkonglådor på din uteplats och balkong.

Stjärnöga, Osteospermum, finns i en mängd olika färger, vilket gör den lätt att kombinera med alla sommarens färgglada blommor. Från ljusa pasteller i rosa, lila, vitt och gult till intensivt mörklila, cerise och roströda nyanser. Ögat i mitten är oftast mörkt i skarp kontrast till kronbladen. 
Ursprungligen härstammar den från Sydafrika och har genom åren förädlats till att bli den omtyckta sommarblomma som vi idag planterar i våra krukor. 

En vit stjärnöga är lätt att matcha med exempelvis snöflinga, vit hänglobelia och snötörel.

Den stora variationen av färger är inte den enda anledningen till att den blivit en favorit. Stjärnöga är en mycket tålig och lättskött sommarblomma som tacksamt blommar länge och rikligt. 
Plantera ut stjärnöga när risken för frost är förbi, den tål inte minusgrader, och placera den i fullt solljus eller lätt skugga. Vissa sorter av stjärnöga har en särskild egenskap som visar sig vid mulet väder eller på natten – blommorna sluter sig! 

Använd en näringsrik jord till din sommarplantering, som Blomsterlandets yrkesodlarjord för sommarblommor. Den innehåller långtidsverkande näring som passar stjärnöga perfekt. 

Du kan hitta stjärnöga med unika färgskiftningar och detaljer, håll utkik efter dessa effektfulla sommarkarameller!

Vattna din plantering med stjärnöga regelbundet och tillsätt gärna flytande växtnäring då och då. Läs på flaskan för rätt dosering. 
För att få så mycket blomning som möjligt ska du också se till att nypa av de vissnade blommorna på plantorna. 

Stjärnöga är en sommarblomma som du njuter av hela säsongen, men det lönar sig inte att försöka övervintra den. Håll utkik efter nya härliga färger varje år i maj och juni när de dyker upp i våra butiker. 

Stjärnöga i varma, soliga nyanser.