Avkoppling

Gör din uteplats blomstrande, vacker och välkomnande. Med rätt sorts växter kan du skapa en känsla av att vara någon helt annanstans – utan att ens behöva packa väskan.

Fri frakt och fri retur

När du köper online & hämtar i butik är det fri frakt och fria returer.

1 års växtgaranti

Gör ett tryggt köp. På alla våra trädgårdsväxter lämnar vi växtgaranti.

Experthjälp i butik & online

Vi vill hjälpa dig lyckas med dina växter och svarar på alla dina frågor.

Blomsterlandet har 61 butiker runt om i landet.

Perennveckor!

De spirar på nytt varje vår och skänker glädje i form av vackra bladverk och undersköna blommor för att på hösten vissna ner och vila tills våren kommer tillbaka.

Just nu får du som är medlem i vår kundklubb Greenroom 20% på alla perenner både online och i butik. Skapa härliga rabatter som blir vackrare för varje år! Logga in i kundklubben för att ta del av erbjudandet.

Fina perenner för skuggiga lägen

Gör en grön och skön plats i trädgården med växter som trivs i skugga. Skuggväxter är ofta mer lättskötta då de inte behöver lika mycket vatten och blir inte brända av solen.

Perenna växter för norra Sverige – Underbara Clara tipsar

Våren för en trädgårdsälskande västerbottning kan vara en utmaning. Clara tipsar om återkommande blommande växter som passar fint i rabatten.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser

Ta hand om sommarträdgården

Sommardagarna går lugnt och stilla i trädgården. Grönskan är på sin topp och kanske är du en av dem som finner lugnet i att alltid har något litet att trädgårdspyssel på gång. Här har vi några tips!

Trädgårdskalender - juli

Pyssla om sommarblommorna, se efter i grönsakslandet om du kan börja skörda så smått och håll koll på om det dyker upp ohyra.

Balkong- och terrasskalender – juli

Högsommaren är njutningstid. Nu handlar balkonglivet främst om att skörda och glädjas åt alla fina grönsaker och blommor. Men glöm inte att vattna!

Torka örter och bevara sommarens smaker

Hemmaodlade färska kryddor är guld i köket, men det är nästan lika härligt att kunna använda frysta och torkade kryddor från egen odling.

Bygg ett eget insektshotell - boende för naturens vildbin

Trädgårdsmästaren Linda Schilén tipsar om hur du skapar boplatser dit de nyttiga, men ofta hemlösa, vildbina och rovsteklarna i våra trädgårdar gärna flyttar in.

Gödsla grönsaker odlade i kruka

Att odla grönsaker i kruka kan vara ett bra alternativ om du har ont om plats i trädgården eller kanske bara har tillgång till en balkong eller altan.

10 tips för torra somrar och vattenbrist i trädgården

Att vattnet kan bli en bristvara för oss har blivit allt tydligare och vi behöver tänka till hur vi använder de livsgivande dropparna.

Experten tipsar
Så gör du med trädgårdsavfallet
En hel del av ditt trädgårdsavfall kan du lägga på komposten. Men vissa saker passar varken där eller att göra sig av med i naturen. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste ”resterna” från trädgården och hur du ska hantera det som kallas invasiva växter. Vi tar hjälp av Eric Andersson, som är utbildad landskapsingenjör vid SLU i Alnarp och produktansvarig på Blomsterlandets e-handel, för att ge oss vägledning.
Läs artikeln

Bli medlem i vår kundklubb

Som medlem i Blomsterlandets kundklubb får du tillgång till experter, idéer, tips och erbjudanden som inspirerar året runt. Det kostar inget att bli medlem och du får bonus på alla köp.

Bli medlem

Sommargäster

Vare sig det blir en regnig eller solig sommar kan den leda till objudna gäster i odlingarna. Kanske hittar du några tips och råd här.

10 tips för att bekämpa sniglar i trädgården

Ska det bli ett snigelår i år också? Vi har samlat en lista med tips för att minska problemen.

Nematoder – biologisk bekämpning mot skadedjur i trädgård och växthus

Har du problem med sniglar, sorgmyggor eller gräsmattelarver? Då kan naturliga nematoder vara räddningen och bli dina bästa små medhjälpare.

Bygg ett eget insektshotell - boende för naturens vildbin

Trädgårdsmästaren Linda Schilén tipsar om hur du skapar boplatser dit de nyttiga, men ofta hemlösa, vildbina och rovsteklarna i våra trädgårdar gärna flyttar in.

Effektivt mot skadedjuren - skonsamt mot miljön

Biologiska växtskyddsmedel bygger på naturens egna metoder för att göra sig av med sorgmyggor och förebygga gråmögel.

Ohyra på växter - allmänt

Det tråkigt när man upptäcker att resultatet av allt arbete man lagt ned hotas av löss, sniglar eller annan ohyra. Här tipsar vi om enkla förebyggande växtskyddsåtgärder.

Bekämpning av spinnkvalster, löss och andra insekter

Hur mycket vi än försöker undvika skadedjur genom förebyggande skötsel kan våra krukväxter och våra trädgårdsväxter bli angripna av skadeinsekter.

Nyhet
Hämta utanför butik
Nu lanserar vi en tjänst där du kan göra ditt köp på vår hemsida och hämta upp den utanför butiken. Du slipper gå in i butiken och du kan sitta kvar i din bil - tryggt och smidigt.
Så fungerar det

Samla på trädgårdsinspiration

Letar du också efter utflyktsmål i din hemtrakt? Kanske finns det en park eller besöksträdgård i närheten som kan bjuda på odlarglädje och blomsterprakt.

UtflyktsmålJulita Gård – ett grönskande museum

I hjärtat av Södermanland ligger den solgula herrgården Julita vid sjön Öljarens strand med en lång odlingstradition.

UtflyktsmålNorrvikens trädgårdar – sex stilträdgårdar

Så snart man kliver in genom grindarna till Norrvikens trädgårdar i Båstad förstår man att det här är en plats för trädgårdskonsten. I parken finns flera trädgårdar representerade så kallade stilträdgårdar.

UtflyktsmålHildasholm – tidstypisk Arts & Crafts trädgård

I slutet av björkallén ligger den pampiga huvudbyggnaden som med sin vita fasad bländar det gröna landskapet.

UtflyktsmålCapellagården – sommarblommornas paradis

På södra Öland i den lilla byn Vickleby ligger Capellagårdens trädgård. En undervisningsträdgård värd ett besök.

UtflyktsmålAstrid Lindgrens Näs – en trädgård fylld av hyss

Det här är platsen där allt började, i trädgårdarna och vid husen på gården Näs i Vimmerby. Det var här vid barndomshemmet som författarinnan Astrid Lindgrens sagoberättande tog fart.

UtflyktsmålRenässansträdgård Källslätten i Falun

Historisk barockträdgård med känslan av gamla glansdagar.