Älskade orkidéer

Lättskötta, tåliga och otroligt uppskattade! Orkidéer har blivit en riktig favorit hos många och finns i mängder av färger och former.

Orkidéer - så går det till när man odlar

Att orkidéer bjuder på en fantastisk blomsterprakt som varar länge tycker nog de flesta av oss. Men hur går det egentligen till när en planta blir till färdigt exemplar?

Läs artikeln

Lär dig mer om de vackra orkidéerna

Orkidé - lättskötta sorter

Det finns oändligt många sorters orkidéer. Här har vi en lista över några lättskötta varianter som ofta förekommer i våra butiker. Hittar du en ny favorit?

Upptäck orkidéernas värld

Förr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas. Men nu vet vi att få krukväxter är så lättskötta och de trivs alldeles utmärkt i våra bostäder som håller rumstemperatur året om.

GuideLyckas med dina orkidéer

Orkidéer kan tåla att glömmas bort i ett par veckor, och ändå klara sig. Men, bäst mår de med våra tips.

Experten tipsar
Vackert inne med underbara orkidéer
Lär dig hur du maximerar blomningen och får dina orkidéer att trivas. Linda reder ut hur du ska vattna och vad gör man egentligen med en överblommad stängel?
Läs vidare

Vattna och plantera om dina orkidéer

Vår orkidéexpert Micke visar dig hur du vattnar på bästa sätt och vad du behöver tänka på när det är dags att plantera om din orkidé.

Vinn ett fång orkidéer - tävla på Instagram!

Var med och sprid budskapet om orkidéernas underbara värld och samtidigt delta i vår instagramtävling. Pågår 26 september till 11 oktober 2020. Dela en inspirerande orkidébild och hashtagga med #tackväxter och #blomsterlandet.

Har du en orkidé du tycker extra mycket om?

Den kanske utmärker sig på något sätt. Det kan vara en annorlunda färg, en orkidé som dignar av blommor, eller har du hittat ett nytt sätt att visa din orkidé?
Då ska du vara med och tävla!

Fota din orkidé och #-tagga med #tackväxter och #blomsterlandet på Instagram. Tycker även vi om din favorit, kan du vinna ett helt fång med underbara orkidéer. Eller egentligen tävlar du om presentkort, så du själv kan välja dina nya favoriter.

Pris:

1:a pris : 2500 kr
2:a pris: 1000 kr
3:e-5:e pris: 500 kr

För att vara med på Instagram måste du ha ett öppet Instagramkonto så att din bild syns.
Har du inte Instagram kan du även skicka in din bild till tavling@blomsterlandet.se
Sista dagen för tävling är 2020-10-11.

Villkor för Blomsterlandets Instagramtävling

  1. Tävlingen pågår mellan den 26 september till och med 11 oktober 2020.
  2. Arrangör av tävlingen är Blomsterlandet, Metodvägen 4, Mölnlycke.
  3. Tävlingen är öppen för alla, men anställda eller representanter för Blomsterlandet eller deras familjer får ej medverka i denna tävling.
  4. Tävlingsbidrag skickas till Blomsterlandet via Instagram eller E-post. Du kan delta med obegränsat antal bidrag. För att kunna delta i tävlingen måste du ha ett öppet Instagramkonto så att din bild syns. Genom deltagande i tävlingen accepterar deltagaren att Blomsterlandet och har rätt att utan kostnad publicera tävlingsbidraget på sina egna plattformar. Med plattformar avses Blomsterlandets hemsida, nyhetsbrev, Facebook och Instagram.
  5. Blomsterlandet ansvarar inte för borttagna, skadade eller ogiltiga digitala/elektroniska bidrag och dessa kommer inte att godtas i tävlingen. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bilder som bedöms vara olagliga eller på annat sätt vara etiskt eller moraliskt stötande.
  6. Tävlingsbidrag måste ha inkommit senast midnatt den 11 oktober 2020 för att vara giltiga. Vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av representanter från Blomsterlandet. Juryns beslut kan inte överklagas.
  7. Deltagare är själva ansvariga utgivare av tävlingsbidragen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Priser kan inte bytas mot kontanter.
  8. Vinnarna meddelas personligen av Blomsterlandet och deras namn offentliggörs via Blomsterlandets Instagramkonto och hemsida.
  9. De uppgifter du lämnar om dig själv i samband med insändande av bidrag kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. Deltagarna accepterar att de vinnande deltagarna ger Blomsterlandet, utan ytterligare betalning eller tillstånd, använda deltagarens namn och tävlingsbidrag på blomsterlandet.se, Facebook och Instagram, samt i nyhetsbrev, för att tillkännage vinnaren av denna tävling samt för marknadsföringsändamål som har samband med tävlingen. Om du begär rättelse av felaktiga personuppgifter eller önskar mer information kring behandlingen av dina personuppgifter ber vi dig att kontakta oss på tavling@blomsterlandet.se
  10. Genom att delta i tävlingen godkänner deltagaren dessa villkor och samtycker till personuppgiftbehandlingen enligt ovan.