10 tips till hur du pyntar din pumpa till halloween och fest

Här följer 10 tips till hur du pyntar din pumpa för halloween och fest. Alla tips är enkla och går att göra hemma och oftast har du redan alla verktyg du kan behöva.

Tips 1:

Vem har sagt att alla pumpor måste göras som ett ansikte? Skär ut olika roliga former eller gör mönster. 

Tips 2:

Gör din favoritfigur av små minipumpor. Måla pumporna och använd pysseltillbehör som ögon och näsor för att skapa ansikten.

Tips 3:

Gör bordsdekorationer av krukväxter där du sticker ner en minipumpa. Stick kraftig ståltråd i pumpan eller gör hål på undersidan och sätt den på en pinne för att den ska sitta stadigare i krukan. 

Tips 4:

Använd pumpan som en vas för din höstbukett. Skär up och gröp ur pumpan uppifrån och fyll hålutrymmet med en stickmassa, exempevis Fibrefloral. Använd sedan säsongens snittblommor och skapa en vacker bordsdekoration. Vattna när dekorationen är klar, se till att det kommer vatten på hela blocket av stickmassa.

Tips 5:

Måla med vackra metallicfärger och matcha med glitter och pärlor som du limmar på.

Tips 6:

Fäst paljetter med hjälp av knappnålar på din pumpa. Välj ett mönster/system eller sprid ut dem som du vill.

Tips 7:

Det går utmärkt att plantera i både stora och små pumpor. Välj dina favoriter bland höstväxterna och sätt i den urgröpta pumpan. Tänk på att välja frosttåliga växter om du ska ha pumpan ståendes utomhus.

Tips 8:

Gröp ur pumpan och gör fina mönster med hål som du borrar med en vanlig borrmaskin. Du kan använda olika tjocklek på borren för att få mer effekt i mönstret. Det blir en jättefin ljuslykta för värmeljus eller ljusslinga.

Tips 9:

Måla mönster på din pumpa med fina färger. Varför inte matcha med din dukning eller andra prydnadssaker? Personligt och snyggt!

Tips 10:

Gröp ur små cirklar ur dina pumpor som passar ett värmeljus. Perfekta höstljuslyktan på festens dukade bord.

Lycka till med dina pyntade pumpor till halloween och festen!

Mer pumpapyssel

8 enkla och roliga pumpatips för barn

Hösten är här och vad passar bättre än lite pumpapyssel? Skaffa några dekorationspumpor och samla pysselsugna barn och vuxna till en målarverkstad. Att måla och dekorera pumpor är ett perfekt sätt att göra höstfint hemma.

GuideHalloweenpumpa - gör så här

Ingen halloweenfest är komplett utan en halloweenpumpa! Följ våra enkla tips så kan du enkelt göra en egen fin pumpalykta.

GuidePyssla en ljuslykta av pumpa

Med hösten kommer pumporna. Pumpor är dekorativa som de är men som ljuslyktor blir de än vackrare. Perfekt som bordsdekoration vid en höstdukning.