Guide

Halloweenpumpa - gör så här

Ingen halloweenfest är komplett utan en halloweenpumpa! Följ våra enkla tips så kan du enkelt göra en egen fin pumpalykta.

Steg 1:

Se till att ha en arbetsyta som tål lite kladd. Skär av toppen på pumpan så att du får ett "lock" och kan ta dig in i pumpan.

Steg 2:

Använd en sked och gröp ut innehållet ur din blivande pumpalykta ordentligt, tänk på att du kan ta tillvara på innehållet. Gör en pumpasoppa eller varför inte en pumpapaj att bjuda på. Kärnorna kan du rosta och ha som mumsigt snacks.

Steg 3:

Måla ut stödlinjer på din pumpa så att du vet var du skall skära för att ett roligt eller läskigt uttryck på din halloweenpumpa.

Steg 4:

Dags att skära ut hålen för ögon och mun på din pumpalykta. Detta är pilligt så ha gott om tålamod. Använd en mindre kniv för att kunna göra finare snitt. Det är här borrmaskinen kan underlätta. Fina mönster kan du lätt få till med olika tjocklek på borr, men också underlätta att förborra hål där du ska skära ut snitt med kniv. 

Var försiktig då du petar ut ögon och mun på din halloweenpumpa. Sitter delarna hårt? Skär dem i mindre bitar så går det enklare att lirka ur dem.

Steg 6:

På med locket så är din halloweenpumpa klar! Nu är det bara att vänta till mörkret faller då det är dags att tända och låta halloweenpumpan lysa upp i mörkret. Du kan använda värmeljus eller en liten batteridriven ljusslinga, då riskerar du inte att ljuset bränner pumpan.

Mönster, motiv eller ansikten, alla passar fint på trappan.
Vilka pumpa-personligheter vaktar din trappa?