8 enkla och roliga pumpatips för barn

Hösten är här och vad passar bättre än lite pumpapyssel? Skaffa några dekorationspumpor och samla pysselsugna barn och vuxna till en målarverkstad. Att måla och dekorera pumpor är ett perfekt sätt att göra höstfint hemma.

Tips på pumpapyssel

1. Halloweenpumpan blir extra dekorativ om du häller på glitter! Använd ett lim och stryk på det på ytan du vill dekorera och strössla sedan glitter över. Se till att ha ett underlag som samlar upp glittret under, annars lär du hitta glitter på golvet ända fram till jul.

2. En pumpaspindel gör du enkelt genom att böja piprensare som du fäster under pumpan. Limma fast ögon och häll eventuellt på glitter.

3. Att måla pumporna med hobbyfärg och dekorera med glitter går snabbt och blir effektfullt.

4. Låt pumpan bli ett djur genom att limma fast ögon och svans.

5. Måla med vackra metallicfärger och matcha med glitter och pärlor som du limmar på.

6. Piffiga och pastelliga pumpor målade som donuts.

7. Förvandla pumpan till en mumie i ett nafs genom att vira gasbinda eller hushållspapper runt. Fäst eller måla på ögon.

8. Måla pumpan i regnbågsfärger. Dekorera med ögon eller det du tycker passar.

Minipumpor hittar du i våra butiker. Dekorationer finns att köpa i hobbyaffären.

Mer pumpapyssel

GuideHalloweenpumpa - gör så här

Ingen halloweenfest är komplett utan en halloweenpumpa! Följ våra enkla tips så kan du enkelt göra en egen fin pumpalykta.

GuideGör fina pumpor med färg och form

Vill du ha några alternativ till de vanliga pumpalyktorna till Halloween? Måla vackra mönster, använd papper, glitter och blommor eller testa att marmorera med nagellack. Kanske kan det bli en hel konstutställning!

GuideDuka med pumpor

En pumpa fylld med höstens blommor är vackert på festbordet. Prydnadspumpor blir fina dekorationer, gärna flera stycken tillsammans. Låt fantasin flöda och hämta inspiration till höstens kalas och dukningar.