Guide

Duka med pumpor

En pumpa fylld med höstens blommor är vackert på festbordet. Prydnadspumpor blir fina dekorationer, gärna flera stycken tillsammans. Låt fantasin flöda och hämta inspiration till höstens kalas och dukningar.

Prydnadspumpor finns i olika färger, former och storlekar. De är vackra precis som de är eller pyntade med blommor. Dekorera med läckra pumpor hela hösten!

Gör dukningen till något extra

1. Låt gästerna veta sin plats genom att göra pumpan till en namnskylt på festbordet. Den lilla vackra pumpan kan man såklart ta med sig hem efteråt.

2. Pumpan blir extra vacker dekorerad med växter. Gör ett hål i mitten av pumpan med hjälp av en vass kniv. Placera blommor och blad i hålet. Det går också bra att limma fast vackra blad och kvistar, speciellt om pumpan är väldigt hård att skära i. På bilden har vi använt echiveria, ljung och krukväxten hartassbräken. Fundera på vad du har runt omkring dig hemma.

3. Bind en liten minkrans av t.ex. ljung som du trär runt pumpans topp.

4. Placera ut några småpumpor tillsammans med kvistar och bär från höstens växter. De jordnära färgerna binder samman dekorationerna.

Lycka till med festen!

Mer pumpapyssel

InspirationBlomstrande pumpa - gör dekorationer med höstkänsla

Pumpor finns i en mängd olika färger och former numera och är ett tydligt tecken på att hösten är här. Varför inte dekorera din pumpa med blommor i höstens färger för en vacker höstdekoration som kan pryda sin plats till höstmiddagen.

GuideGör fina pumpor med färg och form

Vill du ha några alternativ till de vanliga pumpalyktorna till Halloween? Måla vackra mönster, använd papper, glitter och blommor eller testa att marmorera med nagellack. Kanske kan det bli en hel konstutställning!

GuideHalloweenpumpa - gör så här

Ingen halloweenfest är komplett utan en halloweenpumpa! Följ våra enkla tips så kan du enkelt göra en egen fin pumpalykta.

Ta in höstens färger

Höstmagi med stjärnor

Visste du att julstjärnan också kan användas till höstdekorationer? I laxfärgat, gult, kanel, rosé, vitt eller aprikos förvandlas julstjärnor till vackra höstsblommor.

Gör en höstkrans med rönnbär

Med hjälp av lite ståltråd och några rönnbär kan du snabbt och enkelt skapa en fin detalj till dörrkransen.

Fint på trappan

Tänk dig en strålande höstdag då trädens löv börjar skifta i gult och solens strålar silas genom lövverken. Himlen är klarblå och luften kylig och frisk. Nu när hösten är kommen saktas tempot på växtligheten ner.