Guide

Duka med pumpor

En pumpa fylld med höstens blommor är vackert på festbordet. Prydnadspumpor blir fina dekorationer, gärna flera stycken tillsammans. Låt fantasin flöda och hämta inspiration till höstens kalas och dukningar.

Prydnadspumpor finns i olika färger, former och storlekar. De är vackra precis som de är eller pyntade med blommor. Dekorera med läckra pumpor hela hösten!

Gör dukningen till något extra

1. Låt gästerna veta sin plats genom att göra pumpan till en namnskylt på festbordet. Den lilla vackra pumpan kan man såklart ta med sig hem efteråt.

2. Pumpan blir extra vacker dekorerad med växter. Gör ett hål i mitten av pumpan med hjälp av en vass kniv. Placera blommor och blad i hålet. Det går också bra att limma fast vackra blad och kvistar, speciellt om pumpan är väldigt hård att skära i. På bilden har vi använt echiveria, ljung och krukväxten hartassbräken. Fundera på vad du har runt omkring dig hemma.

3. Bind en liten minkrans av t.ex. ljung som du trär runt pumpans topp.

4. Placera ut några småpumpor tillsammans med kvistar och bär från höstens växter. De jordnära färgerna binder samman dekorationerna.

Lycka till med festen!