Höstmagi med stjärnor

Visste du att julstjärnan också kan användas till höstdekorationer? I laxfärgat, gult, kanel, rosé, vitt eller aprikos förvandlas julstjärnor till vackra höstsblommor.

Dessa höststjärnor har gett inspiration till sådana uttrycksfulla namn som Autumn Leaves, Cinnamon Star, Lemon Snow eller Wintersun. Deras högblad utstrålar färgfyrverkerier och påminner om färgsprakande löv i höstskogar. Även utanför julsäsongen är de icke-röda sorterna dekorativa krukväxter. De passar bra in i alla livsstilar och ger en mysig känsla och god atmosfär under kalla, grå höstdagar.

När advent kommer smälter de färgglada stjärnor enkelt in i juldekorationerna. För även om rött och grönt alltid kommer att vara julens klassiska färger, har andra kombinationer med tiden blivit nästan lika populära. Nordiskt coolt i blått, silver och vitt, vackert i lila, rött och guld, romantiskt i delikata pastellfärger eller modernt i koppar och svart. Idag har julens färgkombinationerna inga gränser. Och tack vare sin otroliga mångfald och mångsidighet är julstjärnan en perfekt följeslagare i alla färgvärldar.

Trots att de är så vackra och mångsidiga, är julstjärnor i vissa ovanliga färger fortfarande inte särskilt utbredda. Röda julstjärnor är överlägset bästsäljande av alla, följt av vita och krämfärgade sorter, sedan tvåfärgade och fläckiga samt julstjärnor i det rosa sortimentet. Färgnyanser som lax, kanel och gult, å andra sidan, är fortfarande inte särskilt vanligt förekommande. Alla med en förkärlek för julstjärnor i höstnyanser bör inte vänta för länge, eftersom dessa färger vanligtvis främst finns i början av säsongen. Julstjärnor från Princettia-serien är tillgängliga lite tidigare, ofta redan i september.

När det gäller skötsel, är det inte mycket skillnad mellan speciella sorters julstjärnor och de klassiska röda. De trivs alla bra på en ljus, varm plats vid temperaturer mellan 15 och 22 ° C och med regelbunden, måttlig vattning med rumstempererat vatten. Ingen av dem tycker om kyla, drag och för mycket vatten.

Text: Blomsterfrämjandet

Bilder: Blomsterfrämjandet/Stars for Europe