Krukväxter

Den otroliga variationen av gröna inomhusväxter och blommande skönheter gör att man aldrig kan få nog av krukväxter. Lär dig mer om skötsel av gröna växter inomhus och upptäck nya varianter. Kika gärna i vårt sortiment av blommande och gröna krukväxter.

Ge ditt hem mer färg och form med vackra krukväxter

Visste du också att gröna krukväxter kan vara luftrenande? Många olika växter samlar upp giftiga partiklar i luften och släpper sedan ifrån sig bra syre för dig att andas. Lär dig allt om att inreda med dessa krukväxter både i sovrum och vardagsrum.

Läs våra guider om olika krukväxter

Monstera – krukväxt för den trendige

Denna mycket lättskötta och tåliga krukväxt har ett karaktäristiskt utseende med sina stora, flikiga och blankt gröna blad.

GuideKruka med långtidsbevattning – så här gör du

Glömmer du bort att vattna dina krukväxter regelbundet? Du är långt ifrån ensam. Vi har krukor med långtidsbevattning som kan hjälpa även en glömsk växtentusiast.

InspirationInred med växter - stylisten tipsar

För några år sedan var intresset för att inreda med växter svalt. Men trenden har vänt och nu inreder vi mer än gärna med växter, och vem vill inte göra det med stil? Vi har träffat stylisten Jessica Magnusson för att få hennes bästa tips på hur man lyckas med växter i sin inredning.

Hortensia – skötselråd

Hortensia är en tidlös klassiker. Följ våra skötselråd för hortensia i kruka och du kan njuta av blomningen länge.

GuideAtt plantera om och beskära dina krukväxter

Krukväxter kan behöva lite omvårdnad för att hålla sig friska och fina. Här hittar du alla svar på hur man faktiskt gör när man planterar om eller beskär.

Zamiakalla - den populära garderobsblomman

Denna fantastiska gröna växt som går att placera nästan var som helst.

GuideAtt plantera stickling från monstera

Monstera deliciosa är lätt att älska och är en härlig krukväxt att inreda rummet med. Vill du ha fler? Här hittar du tips för hur du tar en stickling från din monstera och planterar den.

Kalatea - de undersköna bladen

Du som tycker om bladväxter, har säkert redan upptäckt kalateorna. Deras blad har skulptural form, underbart mönster och skiftande färger.

Orkidéer - så går det till

Att orkidéer bjuder på en fantastisk blomsterprakt som varar länge tycker nog de flesta av oss. Men hur går det egentligen till när en planta blir till färdigt exemplar?

GuideNäring till krukväxter – så lyckas du

Våra krukväxter behöver näring från vår till höst, det ger friskare och vackrare plantor.

Nemablom – gör så här

Har du problem med sorgmyggor i blomkrukorna? Då ska du testa Nemablom, biologisk bekämpning mot skadedjur.

GuideTa sticklingar av palettblad

Man kan inte få nog av dessa färgsprakande och vackra växter. Att palettblad dessutom är enkla att sticklingsföröka är knappast en nackdel. Här är våra tips för hur du lyckas.

Kaktusen - tålig och smart

En riktig överlevare, där allting har en uttänkt funktion efter omgivningen.

6 tips för att få din fiolfikus att trivas

Fiolfikusen, eller Ficus lyrata som är dess latinska namn, har blivit en av de mest populära växterna att inreda sitt hem med. Den tillför en imponerande grönska och kan till och med bli stor som ett träd.

10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Inred med gröna växter

"För mig är växter lika viktiga som möbler och textilier." Läs tipsen från Frida Ramstedt.

Luftrenande växter - tips för sovrummet

Vi har bett trädgårdsmästaren och växtstylisten Lindas Schilén att tipsa om sina favoriter bland luftrenande växter.

Palettblad – färgsprakande favorit

Denna dekorativt färgsprakande krukväxt trivs i de flesta väderstreck inomhus, egentligen alla utom för soligt söderläge. Palettblad är snabbväxande, dekorativ och dessutom lättskött.

Doftranka - en långlivad lian

På Madagaskar är man tvungen att titta högt upp mot himlen, 4–6 meter, för att få en skymt av doftrankans vackra, vita blommor. Här hemma kan den stå på fönsterbrädan.

Höstens gröna trendväxter

Gröna växter är numera ett måste för den inredningsintresserade. Det är ingen tvekan att gröna växter är en trend som är här för att stanna.

Spjutbräken - klassisk ormbunke

Vackra gröna, frodiga blad som älskar skugga och fukt.

Peperomia - lättskötta och tåliga

Ta hem en känsla av regnskogen och njut av bladens färger och mönster.

Ampellilja – skötsel och tips

Denna gröna, spretiga växt har inte stora krav på sin omgivning, men ger tillbaka genom att rena luften och skicka ut revor med nya små plantor.

Rosenkalla - exotisk elegans

Den färgstarka rosenkallan kan inte bara köpas året om - de blommar också nästan året om.

GuideAtt ta sticklingar och föröka växter

Att föröka dina krukväxter är enkelt och roligt. Tidig vår är bästa tiden för att så frö, sätta sticklingar eller dela växter.

Begonia

I nästan alla hem har det någon gång under det senaste halvseklet stått en begonia. Denna tåliga vardagsblomma blommar länge och är lättskött.

Locka fram våren på fönsterbrädan

Det kan kännas oändligt långt innan de första vårtecknen dyker upp ute i trädgården. Medan du väntar kan du försöka hjälpa vårkänslan lite på traven genom att göra fint inomhus.

Fredskalla – luftrenaren

Inte bara vacker. Den är fenomenal på att ta bort skadliga ämnen och dessutom återfukta luften.

Växter som inte är giftiga för katter

Det är ganska ovanligt att katter blir förgiftade av att äta på krukväxter. Men det kan vara bra att känna till vilka växter som är ofarliga för katten att tugga på, ifall du vill vara på säkra sidan.

Börja våren inomhus - vårlökar i kruka

Att se en lök förvandlas till en blomma känns som ett mirakel varje gång. Lökväxter är mästare på att sprida vårkänslor!

GuideVilka växter passar din fönsterbräda?

Om du väljer växter som passar förutsättningarna i ditt fönster har du större chans att kunna ge krukväxten vad den behöver för att må bra.

Renande grönska

Vad ger en bättre nystart än att uppdatera växtligheten där hemma? Gröna växter är inte bara vackra att se på. Vissa hjälper oss dessutom att höja luftfuktigheten och rena luften från föroreningar.

Växter som allergiker tål

Växter och blommor ökar vårt välbefinnande visar olika studier, men många människor är allergiska. Genom att välja rätt växter kan även allergiker och sjukhus ha en levande miljö med växter och buketter.

Växtbelysning – hjälp växterna på vintern

Vintertid är en svår tid för krukväxter och förodlingar. Antalet timmar solljus är mycket begränsade och det kan behövas lite hjälp med tillskottsljus.

Jämnare vattning med fuktighetsmätare

Osäker på om det är det dags att vattna? Då är fuktighetsmätare ett bra hjälpmedel.

Ta hand om dina krukväxter efter semestern

När man varit borta några veckor på en skön semester och sedan kommer tillbaka är det kanske ofta så att krukväxterna där hemma inte mår så bra.

Lista på giftiga och ofarliga växter

Är växten giftig eller ej? Giftinformationscentralen får ofta frågor om barn som smakat på växter eller bär, och har därför sammanställt en växtlista över giftiga och icke giftiga växter.

Crassula - enkla och torktåliga

Tåligare krukväxter får man leta efter. Även om växterna hos Crassula har många likheter när det gäller skötseln så finns det många roliga sorter med skiftande utseende.

Upptäck orkidéernas värld

Förr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas. Men nu vet vi att få krukväxter är så lättskötta och de trivs alldeles utmärkt i våra bostäder som håller rumstemperatur året om.

Orkidé - lättskötta sorter

Det finns oändligt många sorters orkidéer. Här har vi en lista över några lättskötta varianter som ofta förekommer i våra butiker. Hittar du en ny favorit?

Experten tipsarVackert inne med underbara orkidéer

Hur maximerar man blomningen och får sina underbara orkidéer att trivas? Den frågan och många fler har vi ställt till stilsäkra växtexperten Linda Schilén.

Luftrenande växter

Visste du att luftrenande växter faktiskt kan förbättra vår inomhusmiljö? Till exempel visar vetenskapliga studier att de kan neutralisera skadliga gaser, förbättra luftfuktigheten samt skapa ett bättre klimat.

Luftrenande inomhusfavoriter - tips för vardagsrummet

Gröna växter blir inte bara vacker inredning i vardagsrummet. Bladverken hjälper också till med att förbättra luften. Här är en lista över lämpliga växter.

Svärmors tunga – både tålig och trendig

En svärmors tunga har mycket av det som de flesta av oss efterfrågar i en krukväxt. Stilrena, vackra bladformer, lättskött och behöver inte mycket vatten.

Sköna gröna rankor

Letar du efter klängande, klättrande, slingrande eller rankande växter? Här har vi några förslag som gör sig fint i högra krukor och ampel.

Primula - vårens första ört

Jordviva, Primula vulgaris, är en fantastiskt söt vårblommande krukväxt som glädjer oss i våra hem när vi längtar efter vår.

Välmående med gröna växter

Visst kan krukväxter rena inomhusluften! Med rätt växter i din bostad kan du minska en rad skadliga ämnen och dessutom höja luftfuktigheten.

8 blommande krukväxter som ger vårkänsla!

Så här års längtar vi efter ljuset och våren. Vi har samlat 8 blommande krukväxter som släpper in färg i ditt hem.

Visar 48 av 92 resultat

Visa fler