Inspiration

Vårkänsla med lökväxter i kruka

Plocka in våren och njut redan nu av pärlhyacinter, våriris, blåstjärna och kungsängslilja. Enkla små planteringar i glas och lerkrukor ger den rätta känslan.

Visa rötterna

Använd en glascylinder, fyll botten med dekorationssten. Vasen är både dekorativ men också ett bra stöd till skira vårlökar. Placera pärlhyacint i vasen och låt rötter och jord synas genom glaset. Stick ner några kvistar björkris med vackra fröställningar.

Våriris i lerkrukor

Plantera löken i krukan och stick ner några kvistar med vide.

Söta snödroppar

Plocka isär lökarna av snödroppar försiktigt, placera löken i ett halvt äggskal, fyll på med lite dekorationssten föratt den ska stå stadigt. Perfekt som borsdekoration för en middag med det lilla extra eller i små arrangemang på platser du passerar ofta i ditt hem.

Scilla i vas

Få användning för dina små vaser. Dela lökarna av olika sorters Scilla försiktigt. Skölj av jorden, placera på en vas med vatten i, se till att inte löken nås av vattnet utan endast rötterna. Scilla är ett samlingsnamn för ett helt släkte av lökväxter, du hittar dem under svenska namn som vårstjärna och blåstjärna i olika varianter.

Den skira kungsängsliljan

Plantera frittellaria, kungsängslilja, i lerkrukan och dölj jorden med dekorationsbark. Stick ner kvistar av hassel med vackra fröställningar som stöd och dekoration.

Lökar i massor

Pärlhyacinter finns att köpa med massa små fina lökar i samma kruka. Plantera om dem i lerkruka, dekorera med blåbärsris som stick ned mellan lökarna.

Mer vårinspiration

Primula - vårens första ört

Jordviva, Primula vulgaris, är en fantastiskt söt vårblommande krukväxt som glädjer oss i våra hem när vi längtar efter vår.

Engelsk pelargon – solälskande glädjespridare

Gör vackert i de soligaste fönstren genom att ställa in engelska pelargoner. Den är en riktig glädjespridare med nätta blommor i stora klasar.

Bukettranunkel - vårens sötaste

Tidigt på våren lockar de fram vårkänslorna hos oss. En kruka på frukostbordet får alla att trötta att le. Ranunkel finna dubbla eller enkla och i ljuva pastellfärger.