Höstens gröna trendväxter

Gröna växter är numera ett måste för den inredningsintresserade. Det är ingen tvekan att gröna växter är en trend som är här för att stanna.

Växter är ett perfekt sätt att tillföra värme och grönska, och du behöver inte ha gröna fingrar för att lyckas. Det finns växter för alla kunskapsnivåer. Vi har listat fem favoriter för den som vill tillföra grönska i hemmet.​

Grönväxter - 5 favoriter

Skelettsköld

Alocasia sanderiana
Mystiskt, vackra blad med markerade bladnerver. Trivs i ett ljust fönster, gärna värme och fuktig luft, inte under 18°. Kan delas. Planteras om i blomjord, gärna blandad med lite vitmossa (Sphagnum). Tillför svag dos krukväxtnäring för gröna växter i vattnet vår - höst.

Spjutbräken

Nephrolepis exaltata
Klassisk ormbunke i nya sorter. Trivs i halvskugga, ej i direkt sol. Håll jorden jämnt fuktig. Duscha bladen ofta eller fukta luften omkring växten. Undvik sol, direkt värme, torr luft och torr jord. Kan stå en bra bit in i ett ljust rum. Svag dos Krukväxtnäring vår - höst, sedan 1 gång per månad.

Rexbegonia

Begonia Rex Cultorum-Gruppen

Fantastiskt vackra blad i många spännande färgkombinationer och mönster. Trivs i skugga, halvskugga eller ljust, men inte i direkt sol. Vattna i kanten av krukan, inte på växten, och undvik stänk av kallt vatten. Blommar med små, ljusa blommor. Låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Krukväxtnäring för gröna växter. Svag dos krukväxtnäring i vattnet vår - höst, sedan 1 gång per månad.

Slideranka, (Plättar i luften)

Muehlenbeckia axillaris

Mycket vacker och användbar växt! Trivs i kruka inomhus och passar utmärkt i planteringar ute under vår, sommar och höst. Placeras ljust, vintertid även soligt. De långa rankorna är sega och kan lätt formas och lindas kring stativ. Passar också i ampel. I torr luft duschas bladen ofta. Håll jorden lätt och jämnt fuktig, bör ej torka ut. Krukväxtnäring för gröna växter. Svag dos i vattnet vår - höst, sedan 1 gång per månad.

Parasollpilea, (Elefantöra)

Pilea peperomioides

Parasollpilea, är också känd som elefantöra. Bladen ser ut som små gröna parasoll som sitter på långa skaft. Denna lättskötta och dekorativa växt trivs i ett ljust eller halvskuggigt fönster, men kan även stå en bit in i rummet. Vattna regelbundet men låt den inte stå blöt i krukan. Svag dos krukväxtnäring i vattnet vår-höst, sedan 1 gång per månad.