Guide

Adventsljusstake med blockljus - gör så här

Skapa din egen adventsljusstake med hjälp av enkla saker du kanske redan har hemma. Låt fantasin flöda och pynta dina ljus efter eget tycke och smak. Saknar du något så finns det pynt och tillbehör hos Blomsterlandet.

1 advent

Knyt kvistar av tall eller gran runt ditt blockljus, fäst med ett vackert band och ställ på ett ljusfat. Du kan också använda till exempel kanelstänger, vackra blad eller strimmor av apelsinskal.

2 advent

Fäst en liten julkula i ett snöre runt ditt blockljus, vi använde fiskelina. Ställ på ett ljusfat och dekorera med fusksnö eller ”instant snow”.

3 advent

Fäst en blomma runt ditt blockljus. En solitär julros med ett band i bast blir effektfullt tillsammans med ett fat i lera.

4 advent

Fyll en liten lerkruka med oasis och tryck i ditt blockljus. Dekorera med mossa och fusksnö eller ”instant snow”. För rätta julkänslan kan du knyta ett band runt krukan.

Tänk alltid på brandrisken

Lämpligt är att duscha mossa och växter som kan ses som brandfarliga med vatten emellanåt och lämna aldrig din adventsljusstake obevakad. Ett tips är att använda batteridrivna blockljus, då slipper du tänka på brandrisken.

Lycka till med din adventsljusstake!

Mer julpynt och ljus till adventspyssel

LED-blockljus för inomhusbruk

Finns i flera varianter

Från 99:-

Ljuslykta Walle

Finns i flera varianter

Från 129:-

Ljusstake Medina

Finns i flera varianter

Från 79,90

Metallfat Amelia

Finns i flera varianter

Från 49,90

Granljusstake

Finns i flera varianter

Från 99:-

Här finns fler juliga tips

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Hyacinter - med en doft av jul

Hyacinten är ett måste vid advent och jul, doften är himmelsk och skapar stämning. Behöver du inspiration för din plantering och vill prova något nytt - se här!