Blomsterlandet

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

1. Julstjärna som snittblomma

Varför inte snitta stjälkar av julstjärna och arrangera som snittblommor i en vas. När du snittat av stjälken doppar du den snittade ytan i först varmt och sedan kallt vatten ett par sekunder, detta stoppar mjölksaften från att sippra ut. Julstjärnan står sig länge som snittblomma och blir vacker både i en mixad bukett och som solitär.

2. Fin som julgranspynt

Pyssla vackra strutar av tidnings- eller julklappspapper, dekorera med pynt och snören så får du personliga dekorationer. Snitta av en stjälk av julstjärna och packa med vattendragen oasis för att sedan sticka i struten. Självklart blir det också en vacker dekoration t.ex. i fönstret eller på väggen.

3. Arrangera i grupp

Ställer du flera julstjärnor tillsammans blir det ett blickfång på bordet och ett garanterat uppskattat jularrangemang. Använd ett stort fat, en bricka, låda eller stor kruka för att arrangera dina julstjärnor. Låt fantasin flöda och varför inte dekorera med mossa eller låta kvistar sticka upp för att bygga höjd till arrangemanget.

Bilder: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson & Anna Skoog

Blanda flera nyanser av julstjänans färger

Produktbild på Julstjärna grenad röd
Annons

Julstjärna grenad röd

Ord. pris från 39,90

Från 29,90

Produktbild på Julstjärna 'Beauty Cinnamon'

Julstjärna 'Beauty Cinnamon'

Produktbild på Julstjärna 'Beauty Marble'

Julstjärna 'Beauty Marble'

Produktbild på Julstjärna 'Beauty Princess'

Julstjärna 'Beauty Princess'

Produktbild på Julstjärna 'Christmas Feelings' Glitter

Julstjärna 'Christmas Feelings' Glitter

Produktbild på Julstjärna grenad vit
2 för 129:-

Julstjärna grenad vit

Från 69,90

Läs mer om dina julfavoriter

Julstjärna - adventsblomman som alltid är rätt

Den härligt färgsprakande julblomman är väldigt starkt förknippad med vår traditionella jul. Men visste du att den härstammar från Mexico och det vi ser som blomman, egentligen bara är högblad?

De 6 vanligaste misstagen med julstjärnor – så undviker du dem

Tillhör du dem som har misslyckats med julstjärnor? Har den fina julstjärnan som du valde i butiken tappat bladen, blivit gul eller hängig när den väl kommit hem? Lugn, vi hjälper dig att lyckas!

Amaryllis – så sköter du den

Frossa i amaryllis, de finns i nyanser från vitaste vitt till mörkaste rött med både enkla och fyllda blommor. Att få följa sin amaryllis från knopp till utslagen blomma är en fröjd. Följ våra enkla tips för att lyckas.