Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

1. Julstjärna som snittblomma

Varför inte snitta stjälkar av julstjärna och arrangera som snittblommor i en vas. När du snittat av stjälken doppar du den snittade ytan i först varmt och sedan kallt vatten ett par sekunder, detta stoppar mjölksaften från att sippra ut. Julstjärnan står sig länge som snittblomma och blir vacker både i en mixad bukett och som solitär.

2. Fin som julgranspynt

Pyssla vackra strutar av tidnings- eller julklappspapper, dekorera med pynt och snören så får du personliga dekorationer. Snitta av en stjälk av julstjärna och packa med vattendragen stickmassa för att sedan placeras i struten. Självklart blir det också en vacker dekoration t.ex. i fönstret eller på väggen.

3. Arrangera i grupp

Ställer du flera julstjärnor tillsammans blir det ett blickfång på bordet och ett garanterat uppskattat jularrangemang. Använd ett stort fat, en bricka, låda eller stor kruka för att arrangera dina julstjärnor. Låt fantasin flöda och varför inte dekorera med mossa eller låta kvistar sticka upp för att bygga höjd till arrangemanget.

Bilder: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson & Anna Skoog