Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!
En röd julbukett till det dukade bordet.

Bukett med julstjärnor

Använd julstjärna som snittblomma i din julbukett. I den här buketter får julstjärnan sällskap av tall, kvistar med hyperikumbär, eukalyptus och röda rosor. Klipp julstjärnan från plantan ta bort de gröna bladen längs stjälken, doppa stjälken i varmt vatten för att förhindra att den vita saften rinner ut. Bind en tät, rund bukett, den blir garanterat ett samtalsämne runt julbordet.

Små vaser med mycket färg. Kombinera de vackra nyanserna hos olika julstjärnor.

Fler är mer – plocka fram dina små vaser

Här är en idé när du vill ha en lite mindre och lägre dekoration – sätt julstjärnor i minivaser tillsammans i grupp. Klipp av julstjärnan, doppa stjälken i vatten och blocka bort de gröna bladen. Placera julstjärnor med vaxblomma och tall i minivaser och ställ flera tillsammans, gärna ojämnt antal. Upptäck alla de vackra nyanserna av julstjärnor som numera finns i butikerna.

Lägg en krans på bordet och skapa en adeventsljusstake med det lilla extra.

Krans med ljus till bordet

Den här maffiga kransen passar fint till advent och kommer dra blickarna till sig.

Så här gör du kransen:

Utgå från en färdig mossbeklädd kransstomme, en enkel genväg. Limma fast kottar på utsidan av kransen. Längs med kanten fäster vi också kvistar av mjuk-en runt om (en sorts ärtcypress), men välj kvistar av den barrväxt du har tillgänglig.

Använd gärna kottar du hittar ute i naturen.

Stick ner ljushållare i stommen och se till att de sitter stadigt. Det finns också en ljusstake som är som en hel ring, anpassad just för att sticka ner i en krans, som sitter stadigt.
Lägg kransen på et fat eller bricka. Placera sedan julstjärnor av lite mindre storlek i mitten. Matcha färgen på blommorna med ljusen, en snygg detalj.

Mini-julstjärna i lerkruka

De små julstjärnorna är så söta! Plantera flera små tillsammans i lerkruka, dekorera längs kanten med mjuk-en, stick ner några dekorationskulor. Enkelt, men med små detaljer som gör det lilla extra.

Krans med julstjärnor – blomstrande pyssel

Här har vi använt en stickmassa i form av en ring. Materialet heter Fibre Floral media och den håller fukten så att arrangemang med snittblommor håller sig fina längre. Den här varianten av stickmassa innehåller inte plast utan baseras på vulkanisk sten.

Täck först kransen med mjuk-en och tall som blir till en grön bas. Klipp av stjälkar av julstjärna och placera dem på ovansidan av kransen, dekorera med limonium, även kallad silverrisp.