Blomsterlandet

Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!

Bukett med julstjärnor

Använd julstjärna som snittblomma i din julbukett. I den här buketter får julstjärnan sällskap av tall, kvistar med hyperikumbär, eukalyptus och röda rosor. Klipp julstjärnan från plantan ta bort de gröna bladen längs stjälken, doppa stjälken i varmt vatten för att förhindra att den vita saften rinner ut. Bind en tät, rund bukett, den blir garanterat ett samtalsämne runt julbordet.

Fler är mer – plocka fram dina små vaser

Här är en idé när du vill ha en lite mindre och lägre dekoration – sätt julstjärnor i minivaser tillsammans i grupp. Klipp av julstjärnan, doppa stjälken i vatten och blocka bort de gröna bladen. Placera julstjärnor med vaxblomma och tall i minivaser och ställ flera tillsammans, gärna ojämnt antal. Upptäck alla de vackra nyanserna av julstjärnor som numera finns i butikerna.

Krans med ljus till bordet

Den här maffiga kransen passar fint till advent och kommer dra blickarna till sig.

Så här gör du kransen:
Utgå från en färdig mossbeklädd kransstomme, en enkel genväg. Limma fast kottar längst kanten. Längs med kanten fäster vi kvistar av mjuk-en runt om (en sorts ärtcypress), men välj kvistar av den barrväxt du har tillgänglig.

Stick ner ljushållare i stommen och se till att de sitter stadigt. Det finns också en ljusstake som är som en hel ring, anpassad just för att sticka ner i en krans, som sitter stadigt.
Lägg kransen på et fat eller bricka. Placera sedan julstjärnor i mitten av lite mindre storlek. Matcha färgen på blommorna med ljusen, en snygg detalj.

Produktbild på Ljusstake Medina

Ljusstake Medina

Ljusring i metall med fyra ljushållare. Fin att fästa i en krans av rotting, mossa eller halm.

Mini-julstjärna i lerkruka

De små julstjärnorna är så söta! Plantera flera små tillsammans i lerkruka, dekorera längs kanten med mjuk-en, stick ner några dekorationskulor. Enkelt, men med små detaljer som gör det lilla extra.

Krans med julstjärnor – blomstrande pyssel

Här har vi använt en stickmassa i form av en ring. Materialet heter Oasis Fibre Floral media och den håller fukten så att arrangemang med snittblommor håller sig fina längre. Den här varianten av stickmassa innehåller inte plast utan baseras på vulkanisk sten.

Täck först kransen med mjuk-en och tall som blir till en grön bas. Klipp av stjälkar av julstjärna och placera dem på ovansidan av kransen, dekorera med Limonium, även kallad silverrisp.

Fixa adventspyssel med julstjärnor

Produktbild på Julstjärna grenad röd
Annons

Julstjärna grenad röd

Ord. pris från 39,90

Från 29,90

Produktbild på Julstjärna 'Q-ismas Light'

Julstjärna 'Q-ismas Light'

Produktbild på Julstjärna 'Jester' grenad
2 för 129:-

Julstjärna 'Jester' grenad

Produktbild på Julstjärna grenad vit
2 för 129:-

Julstjärna grenad vit

Från 69,90

Produktbild på Höststjärna 'Princettia' mörkrosa

Höststjärna 'Princettia' mörkrosa

Produktbild på Höststjärna 'Princettia' Rosa

Höststjärna 'Princettia' Rosa

Produktbild på Ljusstake Medina

Ljusstake Medina

Produktbild på Glasvas Tilde

Glasvas Tilde

Från 129:-

Produktbild på Lerkruka

Lerkruka

Mer tips för advent och jul

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

ReportageJulfint i vinterträdgården

Det må vara att julen varar än till påska, men hemma hos Robert Stenbom, trädgårdsmästare på Blomsterlandet, börjar förberedelserna redan i september. Följ med till hans torp i skogen och få de bästa tipsen för en julfin trädgård.

InspirationMysig stämning med ljusslinga - belysning inne och utomhus

Lys upp vintermörkret och dekorera med batteridrivna LED-ljus och ljusslingor. Ett enkelt sätt att höja stämningen och maxa myset!