Inspiration

Mysig stämning med ljusslinga - belysning inne och utomhus

Lys upp vintermörkret och dekorera med batteridrivna LED-ljus och ljusslingor. Ett enkelt sätt att höja stämningen och maxa myset!

Vintriga bordsdekorationer och planteringar gör du enkelt med små detaljer som mossa, granris och kottar. Och när vi närmar oss jul lägger vi till mer rött och glimrande juldekorationer. Men en viktig ingrediens för att höja stämningen är ljus och ljusslingor i all dess former, både utomhus och inomhus.

Du fixar enkelt en sämtningsfull dukning med batteridrivna LED-ljus och granris.

Duka vackert med LED-ljus

Batteridrivna ljus och ljusslingor är numera en favorit bland pynt och dekorationer och finns i många olika varianter. LED-ljusen är både säkra och enkla, och minst lika dekorativt som levande ljus.
Gör en fin dukning med granris i mitten på bordet och placera en ljusslinga på, dölj batteridosan under allt det gröna. Ställ block LED-ljus intill granriset och placera ut några batteridrivna värmeljus i riset.

Planteringen blir som en liten lykta när ljusslingan kommer till.

Hyacinter och mossa

Gör en lysande plantering. Lägg mossa i en vas och placera batteridosan i denna. Plantera hyacinter och echeveria i mossan, lägg ljusslingan över blommorna. Lökväxter och echeveria är relativt torktåliga växter som klarar av att stå i utan någon större mängd jord. Mossan behåller färgen bättre om den hålls fuktig, spraya på den lite då och då.

På håll går det knappat att se att ljusen är batteridrivna.

Krans med ljus

Det smarta med batteridrivna LED-ljus är att man inte behöver vara orolig för var man placerar dem, du kan kombinera med vilka dekorationer och växter du vill. En fin bordsdekoration gör du av en krans som du klär själv eller köper färdig med mossa. Fäst echeveria, blad från eukalyptus och kvistar av mjuk en i kransen och lägg den på ett fat, bricka eller direkt på bordet. Ställ LED-ljusen i mitten, så har du skapat en helt säker men mysig ljusdekoration.

VIntriga krukor med silvergirland och vinterbär. Korgkrukor tål lite kallare temperaturer utan att gå sönder.

Ljusslinga i utekrukor

Ljusslingor är ett härligt sätt att lysa upp i trädgården. Lägg granris runt dina utekrukor och skapa en mer vintrig miljö. Dekorera med en ljusslinga på granriset, om planteringen är oskyddad mot väder och vind bör du välja en ljusslinga som är anpassad för utomhusbruk. Lägg ljusslingor på silvergirland i krukor, detta lyser upp dem och blir ett fint blickfång.
Står krukorna skyddat kan du använda batteridrivna ljusslingor, men tänk på att dessa ljusslingor är mindre tåliga mot fukt och kyla.

Glimrande silvergirland.

Ljusslinga i lykta

I stället för de klassiska blockljusen som behöver tittas till, kan du använd en ljusslinga inne i en lykta. Vill du göra det lilla extra är ett tips att lägga mossa på botten av lyktan och sedan placera ljusslingan ovanpå mossan. Batteridosan eller överbliven sladd döljer du enkelt under mossan.

Lyktan Lewis finns i två storlekar, passar lika bra inne som utomhus.

LED-ljus med timer och lysande låga

Våra populära batteridrivna blockljus finns i flera varianter. Flera av dem har en timerfunktion där de automatiskt släcks efter ett antal timmar. Numera är de också mycket verklighetstrogna med lysande flamma.
För utomhusbruk finns det särskilda lyktljus som tål fukt. De passar fint i lyktor utomhus och även i gravlyktor.