Inspiration

Amaryllis i vas – lyxig julkänsla

Amaryllis hör julen till och som snittblomma blir den extra effektfull. I en hög vas blir amaryllis en ståtlig prydnad, men våga klipp av den och skapa buketter med julens tallris och kvistar.

Amaryllis i hög vas

Att låta amaryllisen visa upp sig i all sin prakt i en hög vas är enkelt och snyggt. Har du möjlighet att göra flera likadana vaser blir det en maxad effekt, men amaryllisen gör sig lika fin i eget majestät ihop med vackra kvistar.

Matcha den vackra tvåfärgade snittamaryllisen med tallkvistar och järnek, där de röda bären gör det lilla extra.

Yvig amaryllisbukett med julens gröna

Lite grövre kvistar i grågröna nyanser blir en vacker kontrast mot den lyxigt mörkröda amaryllisen. Tänk bredd i stället för höjd, och skapa en modern känsla med de lite spretigare formerna. I buketten har vi blandat ris från tall och cedergran med olika sorters eukalyptus. Kontraster är nyckeln – barr, bladformer och amaryllisens klockor.

Färgmixa med amaryllis

En mer klassisk, rund bukett där amaryllisens överdådiga blomning hamnar i fokus. Mixa röda, vita och mörkt röda klockor och bind en kompakt bukett. Komplettera med några kvistar av tall och eukalyptus.

Amaryllis till det dukade bordet

En lägre variant som passar fint till julbordet där vi möts, pratar och njuter av maten, och där stora höga dekorationer känns lite i vägen. Det här är också ett bra tips om stjälken på din amaryllis i kruka vikt sig eller gått av. Klipp av stjälken kort och ställ i små glas tillsammans på bordet, vackert och effektfullt.

Julrött med oväntat sällskap

Att blanda rött och rosa är kanske inte för alla, men visst blir det är fin kombination i en bukett. Den klassiska röda amaryllisen får här sällskap i vasen av rosa hyacinter, vinterbär Skimmia, tall och eukalyptus.

Har du tur blir buketter också härligt doftande av hyacinter och eukalyptuskvistarna. En anledning att stanna upp en stund och känna julstämningen med flera sinnen.