Snittamaryllis upp och ned

Är du också förtjust i den lyxiga snittamaryllisen? Prova ett nytt sätt att arrangera den!

Den är dessutom mycket hållbar och blommar länge. Prova att hänga snittamaryllisamaryllis upp och ned i fönstret eller över matbordet. Dekorera med ett fint band eller snöre, och du har ett fönster med riktig julkänsla!

Skötsel av snittamaryllis

Häll vatten i stjälken, den är ihålig som en vas. Fyll på vatten allt eftersom. Blomman håller sig fin i upp till två veckor.

Dekorera stjälken på snittamaryllis

Att vira lite mossa runt stjälken och fästa snöret där, blir inte bara en snygg detalj, utan kan också underlätta att snöret sitter på plats.

Dekorera med fina detaljer som en kanelstång, små julkulor och kottar.

Hängande bordsdekoration

Ge julbordet en vacker inramning. Häng upp en gren över bordet som du klätt in med mossa, granris och eukalyptus. Extra mysigt blir det också med en batteridriven ljusslinga. Fäst snittamaryllis i grenen med snören på olika höjder.

Gör julen lite mer blommande

InspirationAmaryllis i vas – lyxig julkänsla

Amaryllis hör julen till och som snittblomma blir den extra effektfull. I en hög vas blir amaryllis en ståtlig prydnad, men våga klipp av den och skapa buketter med julens tallris och kvistar.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.

Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!