Snittamaryllis upp och ned

Är du också förtjust i den lyxiga snittamaryllisen? Prova ett nytt sätt att arrangera den!

Den är dessutom mycket hållbar och blommar länge. Prova att hänga snittamaryllisamaryllis upp och ned i fönstret eller över matbordet. Dekorera med ett fint band eller snöre, och du har ett fönster med riktig julkänsla!

Över bordet kan du hänga upp en gren som du klätt in med mossa, granris och eukalyptus. Extra mysigt blir det också med en batteridriven ljusslinga. Fäst snittamaryllis i grenen på olika höjder.

Skötsel

Häll vatten i stjälken, den är ihålig som en vas. Fyll på vatten allt eftersom. Blomman håller sig fin i upp till två veckor.

Gör julen lite grönare

InspirationHos Underbara Clara blomstrar julen

Följ med till Clara Lidströms ombonade hem där julens blommor finns i varje vrå. Clara visar hur du med enkla medel kan göra små arrangemang som både är personliga och stämningsfulla.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.

4 inspirerande juldukningar i olika stilar

När familjen samlas till julens middagar är det roligt att överraska med en fin bordsdukning. Att duka med blommor gör alltid bordet extra festligt och till julens högtider tycker vi att julstjärnor passar allra bäst.