Amaryllis - magnifik snittblomma

Julens vackraste snittblomma är absolut amaryllis. Den är dessutom mycket hållbar och blommar länge.

Få din snittamaryllis att stå snyggt i vasen

Amaryllis i en hög glasvas är både vackert och praktiskt. En hög vas ger stöd åt stängeln och risken att blomman tippar minskar. I botten på vasen kan man lägga stenar, sand, glaskulor eller något annat vackert.

Bli inte avskräckt om du inte har en hög vas till dessa skönheter. Våga snitta av så att de passar din vas. Blomningen är lika ljuvlig oavsett.

Avskurna amrayllisstänglar – snittamaryllis – finner du i mängder i vår snittblomskyl. De är mycket hållbara och kan också klara sig utan vatten korta perioder.

Vill du använda en lägre vas till din snittamaryllis, men behålla längden på stjälken är ett tips att sticka in en blompinne inuti stjälken. På så sätt minskar du risken för att stjälken bryts om blomklockorna blir för tunga.

Byt vattnet i vasen ofta, då kan du förlänga hållbarheten på dina vackra snittblommor.

Tejpa eller sätt gummiband längst ner på stjälken på snittamaryllisen så hindras stjälken från att fransa upp sig för mycket längst ner. 

Tips - häng amaryllis upp och ner


Prova att hänga amaryllis upp och ned i fönstret med ett fint band eller snöre. Häll bara lite vatten i den ihåliga stjälken och du har ett fönster med riktig julkänsla! Fyll på vatten allt eftersom. Blomman håller sig fin i upp till två veckor.

Köp snittamaryllis på Blomsterlandet

Du hittar julens vackraste snittblommor i våra butiker. Snittamaryllis brukar dyka upp i november, håll utkik!