Så får du snabbt julstämning hemma

När advent och jul står för dörren är det tid att plocka fram pynt och dekorationer. Följ våra tips för hur du enkelt kan skapa den rätta julkänslan i rekordfart.

Adventsljusstake med blockljus

Den enklaste adventsljusstaken, som dessutom tål att tändas ofta och länge, består självklart av blockljus. Skapa din egen variant med hjälp av saker du kan­ ske redan har hemma. Se dig omkring och pynta dina ljus efter eget tycke och smak. Saknar du något så finns det pynt och tillbehör hos Blomsterlandet.

Använd ett större fat eller en bricka för alla fyra ljus eller mindre fat för separat placering av varje ljus. Dekorera med siffror eller varför inte olika antal av exempelvis kanelstänger, torkade apelsinsskivor eller snäckor för att påvisa om ljuset hör till första, andra, tredje eller fjärde advent. Tänk på att inte ställa ljusen för tätt och aldrig lämna ljus som brinner obevakade.

Tomten Gilbert i sin röda luva. Sortimentet av tomtar kan variera mellan butiker, och vi har ett utvalt sortiment online.

Maxat med tomtar

Vill du få till julkänslan i rekordfart finns det inget som slår tomtarna. Mixa din barndoms favoriter med nya och roliga modeller. Hos oss finns ett brett utbud av tomtar i både keramik och mjuka material och även i flera olika storlekar. I våra butiker står de små tomteluvorna på rad i väntan på julen.

Fyll på din tomteparad med fina tomten Ivar sin rutiga dräkt, eller tomten Folke i sin gråa luva? Snögubben Bernhard ger dig lite vit jul även om snön lyser med sin frånvaro utanför fönstret. 

Ingen jul utan kransar

Julen är väl inte fulländad utan en krans på dörren? Och vem har sagt att man inte kan ha flera kransar, både på bordet, dörren och väggen. Låt barnen göra egna kransar och ha en rolig pysseldag.

Hos Blomsterlandet kan du både köpa stommar och valfritt ris eller färdigklädda kransar med ris som bara behöver dekoreras. Band, snören, kottar och torkade frukter är bara några av sakerna som finns och kan användas som dekorationer. Dessutom finns också flera färdiga varianter att välja bland.

Köp en färdig stomme och pynta den själv med mer dekorationer, du hittar dörrkransar i våra butiker.

Uppdatera julgranen

Med några mindre uppdateringar kan julens gran få en helt ny känsla och rent av sätta stilen i hela rummet där den står.

Välj ett genomgående tema för granen, kanske en färg eller en inriktning. På så vis kan du enkelt se vad du behöver addera för att skapa en fulländad gran. Allt behöver såklart inte vara nytt utan många dekorationer kan bestå av saker du redan har hemma eller som du kan plocka ute i naturen. Gör din helt personliga gran. Behö­ver du komplettera har Blomsterlandet såklart flera sorters julgranar i många storlekar men också både enkla julgranskulor och fantasifulla dekorationer.

Lättskötta små julträd och barrväxter

Låt en stor ädelcypress eller en liten gran i kruka hälsa välkommen utanför ytterdörren. Med belysning och en fin ytterkruka har du snart skapat en adventsfin entré som står sig ända fram till jul.

Även inomhus passar barrväxterna fint. Här kan du klä dem med ljusslingor och julgranspyntpynt. Ge dina julträd en ljus plats, det vill säga inte alldeles för långt in i rummet. Skona dem från direkt elementvärme.

Granris och kransar hittar du i våra butiker.