Så får du snabbt julstämning hemma

När advent och jul står för dörren är det tid att plocka fram pynt och dekorationer. Följ våra tips för hur du enkelt kan skapa den rätta julkänslan i rekordfart.

Adventsljusstake med blockljus

Den enklaste adventsljusstaken, som dessutom tål att tändas ofta och länge, består självklart av blockljus. Skapa din egen variant med hjälp av saker du kan­ ske redan har hemma. Se dig omkring och pynta dina ljus efter eget tycke och smak. Saknar du något så finns det pynt och tillbehör hos Blomsterlandet.

Använd ett större fat eller en bricka för alla fyra ljus eller mindre fat för separat placering av varje ljus. Dekorera med siffror eller varför inte olika antal av exempelvis kanelstänger, torkade apelsinsskivor eller snäckor för att påvisa om ljuset hör till första, andra, tredje eller fjärde advent. Tänk på att inte ställa ljusen för tätt och aldrig lämna ljus som brinner obevakade.

Smarta LED-blockljus till advent

Produktbild på Ledljus med belyst veke

Ledljus med belyst veke

Finns i flera varianter

Från 99:-

Produktbild på Blockljus LED

Blockljus LED

Finns i flera varianter

79,90

Produktbild på Blockljus LED

Blockljus LED

Finns i flera varianter

89,90

Sortimentet av tomtar kan variera mellan butiker, och vi har ett utvalt sortiment online.

Maxat med tomtar

Vill du få till julkänslan i rekordfart finns det inget som slår tomtarna. Mixa din barndoms favoriter med nya och roliga modeller. Hos oss finns ett brett utbud av tomtar i både keramik och mjuka material och även i flera olika storlekar.

Hos oss hittar du till exempel favoriten Alfi som gör comeback, den har höj­- och sänkbara ben. Alfi finns i olika storlekar och med både röda och beige kläder så skynda dig om du vill säkra ett exem­plar inför denna jul.

Fyll även på din tomteparad med fina tomten Ivar sin rutiga dräkt, eller tomten Nicolaus i sin gråa luva? Trädgårdstomten Bjarne hälsar dig välkommen hem vid trappan varje kväll med ljus i sin hand.

Ingen jul utan kransar

Julen är väl inte fulländad utan en krans på dörren? Och vem har sagt att man inte kan ha flera kransar, både på bordet, dörren och väggen. Låt barnen göra egna kransar och ha en rolig pysseldag.

Hos Blomsterlandet kan du både köpa stommar och valfritt ris eller färdigklädda kransar med ris som bara behöver dekoreras. Band, snören, kottar och torkade frukter är bara några av sakerna som finns och kan användas som dekorationer. Dessutom finns också flera färdiga varianter att välja bland.

Köp en färdig stomme och pynta den själv med mer dekorationer.

Uppdatera julgranen

Med några mindre uppdateringar kan julens gran få en helt ny känsla och rent av sätta stilen i hela rummet där den står. Välj ett genomgående tema för granen, kanske en färg eller en inriktning. På så vis kan du enkelt se vad du behöver addera för att skapa en fulländad gran. Allt behöver såklart inte vara nytt utan många dekorationer kan bestå av saker du redan har hemma eller som du kan plocka ute i naturen. Låt fantasin flöda och skapa din personliga gran. Behö­ver du komplettera har Blomsterlandet såklart flera sorters julgranar men också både enkla julgranskulor och fantasifulla dekorationer.

Mer inspiration till blommande adventspynt

Julstjärna - adventsblomman som alltid är rätt

Den härligt färgsprakande julblomman är väldigt starkt förknippad med vår traditionella jul. Men visste du att den härstammar från Mexico och det vi ser som blomman, egentligen bara är högblad?

Juldukning för små sällskap

Lite gammalt, lite nytt, lite lånat, lite bytt – så kan man tänka när det är dags att göra mysigt inför julen. Att duka till julfest för ett mindre sällskap behöver inte betyda att man lägger mindre tid på dukningen.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.