Ladda med julstämning

När advent och jul står för dörren är det tid att fundera över hur du vill pynta och vad du vill fokusera på där hemma. Har du ont om tid eller inte vill göra allt för mycket kommer här några väl valda tips för hur du med enkla medel kan skapa den rätta julkänslan i rekordfart.

Adventsljusstake med blockljus

Den enklaste adventsljusstaken, som dessutom tål att tändas ofta och länge, består självklart av blockljus. Skapa din egen variant med hjälp av saker du kan­ ske redan har hemma. Låt fantasin flöda och pynta dina ljus efter eget tycke och smak. Saknar du något så finns det pynt och tillbehör hos Blomsterlandet.

Använd ett större fat eller en bricka för alla fyra ljus eller mindre fat för separat placering av varje ljus. Dekorera med siffror eller varför inte olika antal av exempelvis kanelstänger, torkade apelsinsskivor eller snäckor för att påvisa om ljuset hör till första, andra, tredje eller fjärde advent. Tänk på att inte ställa ljusen för tätt och aldrig lämna ljus som brinner obevakade.

Ljus till din adventsljusstake

Produktbild på Blockljus Inicio
3 för 120:-

Blockljus Inicio

Produktbild på Blockljus Inicio
3 för 99:-

Blockljus Inicio

Produktbild på Adventsljus Estrella

Adventsljus Estrella

Produktbild på Adventsljus Estrella

Adventsljus Estrella

Sortimentet av tomtar kan variera mellan butiker, och vi har ett utvalt sortiment online.

Maxat med tomtar

Vill du få till julkänslan i rekordfart finns det inget som slår tomtarna. Mixa din barndoms favoriter med nya och roliga modeller. Hos oss finns ett brett utbud av tomtar i både keramik och mjuka material och även i flera olika storlekar.

I våra butiker hittar du till exempel favoriten Alfi som gör comeback, den har höj­- och sänkbara ben. Alfi finns i två storlekar och med både röda och beige kläder så skynda dig om du vill säkra ett exem­plar inför denna jul.

Det finns självklart tomtar att köpa direkt online. Vad sägs om fina tomten Ivar sin rutiga dräkt, eller tomten Hakon i sin gröna pälsluva? Trädgårdstomten Bjarne hälsar dig välkommen hem vid trappan varje kväll med ljus i sin hand.

Köp hem dina favoriter

Produktbild på Tomte Alfi

Tomte Alfi

Produktbild på Tomte Alfi

Tomte Alfi

Produktbild på Tomte Alfi

Tomte Alfi

Produktbild på Tomte Hakon

Tomte Hakon

Produktbild på Tomte Svante

Tomte Svante

Från 59,90

Produktbild på Grantomte Uno

Grantomte Uno

Produktbild på Fallskärmstomte Svennis

Fallskärmstomte Svennis

Nya favoriter bland julpyntet

Produktbild på Tomteglob i bil

Tomteglob i bil

Produktbild på Nötknäpparen

Nötknäpparen

Produktbild på Nötknäpparen

Nötknäpparen

Produktbild på Nötknäpparen

Nötknäpparen

Ingen jul utan kransar

Julen är väl inte fulländad utan en krans på dörren? Och vem har sagt att man inte kan ha flera kransar, både på bordet, dörren och väggen. Låt barnen göra egna kransar, ni väljer själva vilken nivå ni vill ha.

Hos Blomsterlandet kan du både köpa stommar och valfritt ris eller färdigklädda kransar med ris som bara behöver dekoreras. Band, snören, kottar och torkade frukter är bara några av sakerna som finns och kan användas som dekorationer. Dessutom finns också flera färdiga varianter att välja bland.

Köp en färdig stomme och pynta den själv med mer dekorationer.

Ett urval av våra färsiga stommar

Produktbild på Dörrkrans 'Classic Bordeaux'

Dörrkrans 'Classic Bordeaux'

Från 199:-

Produktbild på Dörrkrans 'Vinterbär'

Dörrkrans 'Vinterbär'

Produktbild på Dörrkrans 'Lärkan'

Dörrkrans 'Lärkan'

Produktbild på Dörrkrans 'Linnéa'

Dörrkrans 'Linnéa'

Uppdatera julgranen

Med några mindre uppdateringar kan julens gran få en helt ny känsla och rent av sätta stilen i hela rummet där den står. Välj ett genomgående tema för granen, kanske en färg eller en inriktning. På så vis kan du enkelt se vad du behöver addera för att skapa en fulländad gran. Allt behöver såklart inte vara nytt utan många dekorationer kan bestå av saker du redan har hemma eller som du kan plocka ute i naturen. Låt fantasin flöda och skapa din personliga gran. Behö­ver du komplettera har Blomsterlandet såklart flera sorters julgranar men också både enkla kulor och fantasifulla dekorationer.

Julgranar och ris

Produktbild på Kungsgran, krukodlad

Kungsgran, krukodlad

Produktbild på Serbgran

Serbgran

Produktbild på Granris, nordmannsgran

Granris, nordmannsgran

Julpynt & tillbehör

Dörrkransar & tillbehör

Ljus, lyktor & ljusslingor

Mer inspiration till blommande adventspynt

Julstjärna - adventsblomman som alltid är rätt

Den härligt färgsprakande julblomman är väldigt starkt förknippad med vår traditionella jul. Men visste du att den härstammar från Mexico och det vi ser som blomman, egentligen bara är högblad?

7 dukningar för små sällskap

Lite gammalt, lite nytt, lite lånat, lite bytt – så kan man tänka när det är dags att göra mysigt inför julen 2020. Att duka till fest för hela tjocka släkten och stora kompisgänget passar inte i år. Istället har vi samlat sju dukningsidéer som passar utmärkt för de små sällskapen.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.