Julgranar

Vilken julgran passar hos dig? En tät och bullig gran eller kanske en sirligare variant? Stor eller liten? Doftande eller inte? I våra butiker finns granar från 129:-.

Julgran – så sköter du den

För många är en "vanlig" julgran en rödgran för andra är en "riktig" julgran en kungsgran. Oavsett vilken gransort du väljer så sköter du dem på samma sätt. Här följer några enkla råd för hur du tar hand om din julgran på bästa sätt så den står längre och barrar mindre.

Läs hela artikeln

Köp din julgran hos Blomsterlandet

Våra butiker är laddade med fina, nyhuggna granar i alla prisklasser och storlekar.

KUNGSGRANAR

Kungsgran Standard 1,65–2,40 m 249:-
Kungsgran Lyx 1,25–1,50 m 249:-
Kungsgran Lyx 1,75–2,25 m 399:-
Kungsgran Excellent 1,75–2,25 m 499:-
Kungsgran Excellent 2,40–2,70 m 699:-

RÖDGRANAR

Rödgran Standard 1,75–2,25 m 129:-
Rödgran Excellent 1,25–1,50 m 199:-
Rödgran Lyx 1,75–2,25 m 249:-
Rödgran ’Natur’ 1,75–2,50 m 299:-
Rödgran Excellent 1,75–2,25 m 299:-
Rödgran Extra large 2,25–2,50 m 399:-
Rödgran ’Russian Red’ 1,75–2,25 m 399:-
Rödgran ECO 1,75–2,50 m 399:-

Det här betyder kvaliteten:

Standard: Prisvärd gran men kan variera mer i höjd och bredd.
Lyx: Jättefin i kvaliteten, jämnare och tätare än standard.
Excellent: Bästa kvaliten där alla granarna är lika jämna och fina.
Extra large: Stora granar som passar där takhöjden är lite högre.
Russian Red: En rödgran som beskärs oftare under odling och blir då ännu tätare och större.
ECO: Ekologiskt odlad utan bekämpningsmedel och endast naturgödsel.
Natur: Glesare grenvåningar och mindre klippt under odling.

 

Responsible Trees

De granar vi säljer är märkta Responsible Trees. Det är ett initiativ för att minska granproduktionens miljöpåverkan. Märkningen innebär att julgransodlarna måste deklarera eventuella kemiska substanser i produktionen samt att de tar socialt ansvar för sina medarbetare. Detsamma gäller transporten av granarna.

Vartenda enskilt träd går att spåra – via etiketten som sitter på när du köper den – för att se om några kemiska substanser använts vid odlingen. Om du vill veta mer om förhållandena för just din gran går det bra att skicka e-post till info@julgranssajten.com.

Julgransodling
Granens väg till butik – tolv år eller tio dagar

Visste du att det kan ta tolv år för granen att växa till sig innan den kommer hem till dig? Det krävs tid och omsorg från det att den färdas som litet granfrö från Georgien, till att den lilla plantan sätts ut på ett fält och får växa sig rak, frodig och hög.

Fler tips för din julgran

Gran på fem nya vis

En gran kan se ut på mångas vis. Har du ont om plats eller vill sprida grandoften i hela huset, då är det dags att tänka nytt! Här får du fem tips på hur du kan förnya årets gran.

En säker julgran

En torr gran kan brinna upp på några sekunder om den kommer i kontakt med till exempel en ljuslåga eller ett tomtebloss.

Julbutiken
Mer julpynt och tillbehör

Behöver du belysning, julgransfot, en kanske en julgransmatta? Kika in i vår julbutik, där finns också årets härliga julpynt och dekorationer till din gran.

Till julbutiken

Läs mer om julens blommor och pyssel

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Vi kallar dem jul-enar även om de är cypresser och de kommer inte från skogen, de är odlade i andra länder och importerade.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.

4 inspirerande juldukningar i olika stilar

När familjen samlas till julens middagar är det roligt att överraska med en fin bordsdukning. Att duka med blommor gör alltid bordet extra festligt och till julens högtider tycker vi att julstjärnor passar allra bäst.

Rumsgran - perfekt som liten julgran!

Dekorera din rumsgran med små julgranskulor, glitter eller vackra band så har du en julgran i miniformat att placera i en vacker kruka på bordet.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.