Från 199:-

Rödgran

Från 199:-

Rödgran

Julgranar på Blomsterlandet

Vilken julgran passar hos dig? Ska den vara tät och bullig, stor eller liten eller hög och ståtlig? Du kanske till och med ska ha flera? I mitten av november kommer granarna till butik.

Julgranar på Blomsterlandet

Vilken julgran passar hos dig? Ska den vara tät och bullig, stor eller liten eller hög och ståtlig? Du kanske till och med ska ha flera? I mitten av november kommer granarna till butik.

Köp din julgran hos Blomsterlandet

Våra butiker är laddade med fina, nyhuggna granar i alla prisklasser och storlekar.

KUNGSGRANAR

Kungsgran Lyx 100-140 cm 249:-
Kungsgran Standard 180-255 cm 349:-
Kungsgran Lyx 140-165 cm 399:-
Kungsgran Lyx 190-240 cm 499:-
Kungsgran Excellent 190-240 cm 599:-
Kungsgran Excellent 260–290 cm 899:-

RÖDGRANAR

Rödgran Standard 190-240 cm 199:-
Rödgran Lyx 100-140 cm 199:-
Rödgran Excellent 140-165 cm 299:-
Rödgran Lyx 190-240 cm 299:-
Rödgran Excellent 190-240 cm 399:-
Rödgran ECO 190-240 cm 499:-
Rödgran Extra large 240–265 cm 599:-
Rödgran ’Röd Superior’ 190–240 cm 599:-
   

Priserna gäller nov-dec 2023. Utbudet av granar kan variera mellan butiker. 

Det här betyder kvaliteten:

Standard: Prisvärd gran men kan variera mer i höjd och bredd.
Lyx: Jättefin i kvaliteten, jämnare och tätare än standard.
Excellent: Bästa kvaliten där alla granarna är lika jämna och fina.
Extra large: Stora granar som passar där takhöjden är lite högre.
Röd Superior: En rödgran som beskärs oftare under odling och blir då ännu tätare och större.
ECO: Ekologiskt odlad utan bekämpningsmedel och endast naturgödsel.

Julgran – så sköter du den

För många är en "vanlig" julgran en rödgran för andra är en "riktig" julgran en kungsgran. Oavsett vilken gransort du väljer så sköter du dem på samma sätt. Här följer några enkla råd för hur du tar hand om din julgran på bästa sätt så den står längre och barrar mindre.

Läs hela artikeln

Responsible Trees - Spåra din gran

De granar vi säljer är märkta Responsible Trees. Det är ett initiativ för att minska granproduktionens miljöpåverkan. Märkningen innebär att julgransodlarna måste deklarera eventuella kemiska substanser i produktionen samt att de tar socialt ansvar för sina medarbetare. Detsamma gäller transporten av granarna.

Vartenda enskilt träd går att spåra – via etiketten som sitter på när du köper den – för att se om några kemiska substanser använts vid odlingen. Om du vill veta mer om förhållandena för just din gran kan du gå till julgransajten.com och fylla i EAN-kod och serienummer och få veta mer om hur just din gran har odlats.

Spåra din gran
Julgransodling
Granens väg till butik – tolv år eller tio dagar

Visste du att det tar mellan tio och tolv år för granen att växa till sig innan den kommer hem till dig? Det krävs tid och omsorg från det att den färdas som litet granfrö från Georgien, till att den lilla plantan sätts ut på ett fält och får växa sig rak, frodig och hög.

Läs mer

En annan sorts julgran

Kanske sätter du helst julgranen på utsidan, eller så har du tröttnat på barren och letar efter konstgran? Här finns alternativen. 

Gör julfint ute med dörrkransar

Du hittar alla dörrkransar i våra butiker. 

Från 159:-

Dörrkransar

Finns i våra butiker

Julbutiken

Mer julpynt och tillbehör

Fina dekorationer, julkulor, tomtar och lyktor. Kika in i vår julbutik och köp hem något extra. Blir du sugen på mer julpynt finns ett större utbud i våra butiker.

Till julbutiken

Läs mer om julens blommor och pyssel

Gran på fem nya vis - sprid grandoft i hela dit hem

En gran kan se ut på mångas sätt. Har du ont om plats eller vill sprida grandoften i hela huset, då är det dags att tänka nytt! Här får du fem tips på hur du kan förnya årets gran.

ReportageJulfint i vinterträdgården

Det må vara att julen varar än till påska, men hemma hos Robert Stenbom, trädgårdsmästare på Blomsterlandet, börjar förberedelserna redan i september. Följ med till hans torp i skogen och få de bästa tipsen för en julfin trädgård.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!

InspirationAmaryllis i vas – lyxig julkänsla

Amaryllis hör julen till och som snittblomma blir den extra effektfull. I en hög vas blir amaryllis en ståtlig prydnad, men våga klipp av den och skapa buketter med julens tallris och kvistar.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

En säker julgran - så minskar du brandrisk

En torr gran kan brinna upp på några sekunder om den kommer i kontakt med till exempel en ljuslåga eller ett tomtebloss.

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.

Rumsgran - perfekt som liten julgran!

Dekorera din rumsgran med små julgranskulor, glitter eller vackra band så har du en julgran i miniformat att placera i en vacker kruka på bordet.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.