Blomsterlandet

Julgranar från 139:-

Vilken julgran passar hos dig? En tät och bullig gran eller kanske en sirligare variant? Stor eller liten? Doftande eller inte? I våra butiker finns granar från 139:-.

Köp din julgran hos Blomsterlandet

Våra butiker är laddade med fina, nyhuggna granar i alla prisklasser och storlekar.

KUNGSGRANAR

Kungsgran Standard 165-240 cm 299:-
Kungsgran Lyx 125–150 cm 299:-
Kungsgran Lyx 175–225 cm 399:-
Kungsgran Excellent 175–225 cm 499:-
Kungsgran Excellent 240–270 cm 799:-

RÖDGRANAR

Rödgran Standard 175–225 cm 139:-
Rödgran Excellent 125–150 cm 259:-
Rödgran Lyx 175–225 cm 299:-
Rödgran Excellent 175–225 cm 359:-
Rödgran ECO 175–250 cm 399:-
Rödgran Extra large 225–250 cm 499:-
Rödgran ’Röd Superior’ 175–225 cm 499:-
   

Priserna gäller nov-dec 2022.

Det här betyder kvaliteten:

Standard: Prisvärd gran men kan variera mer i höjd och bredd.
Lyx: Jättefin i kvaliteten, jämnare och tätare än standard.
Excellent: Bästa kvaliten där alla granarna är lika jämna och fina.
Extra large: Stora granar som passar där takhöjden är lite högre.
Röd Superior: En rödgran som beskärs oftare under odling och blir då ännu tätare och större.
ECO: Ekologiskt odlad utan bekämpningsmedel och endast naturgödsel.

Julgran – så sköter du den

För många är en "vanlig" julgran en rödgran för andra är en "riktig" julgran en kungsgran. Oavsett vilken gransort du väljer så sköter du dem på samma sätt. Här följer några enkla råd för hur du tar hand om din julgran på bästa sätt så den står längre och barrar mindre.

Läs hela artikeln

Responsible Trees - Spåra din gran

De granar vi säljer är märkta Responsible Trees. Det är ett initiativ för att minska granproduktionens miljöpåverkan. Märkningen innebär att julgransodlarna måste deklarera eventuella kemiska substanser i produktionen samt att de tar socialt ansvar för sina medarbetare. Detsamma gäller transporten av granarna.

Vartenda enskilt träd går att spåra – via etiketten som sitter på när du köper den – för att se om några kemiska substanser använts vid odlingen. Om du vill veta mer om förhållandena för just din gran kan du gå till julgransajten.com och fylla i EAN-kod och serienummer och få veta mer om hur just din gran har odlats.

Spåra din gran
Julgransodling
Granens väg till butik – tolv år eller tio dagar

Visste du att det kan ta tolv år för granen att växa till sig innan den kommer hem till dig? Det krävs tid och omsorg från det att den färdas som litet granfrö från Georgien, till att den lilla plantan sätts ut på ett fält och får växa sig rak, frodig och hög.

Läs mer

En annan sorts julgran

Kanske sätter du helst julgranen på utsidan, eller så har du tröttnat på barren och letar efter konstgran? Här finns alternativen.

Julbutiken

Mer julpynt och tillbehör

Fina dekorationer, julkulor, tomtar och lyktor. Kika in i vår julbutik och köp hem något extra. Blir du sugen på mer julpynt finns ett större utbud i våra butiker.

Till julbutiken

Fler tips för din julgran

Gran på fem nya vis - sprid grandoft i hela dit hem

En gran kan se ut på mångas sätt. Har du ont om plats eller vill sprida grandoften i hela huset, då är det dags att tänka nytt! Här får du fem tips på hur du kan förnya årets gran.

En säker julgran - så minskar du brandrisk

En torr gran kan brinna upp på några sekunder om den kommer i kontakt med till exempel en ljuslåga eller ett tomtebloss.

Läs mer om julens blommor och pyssel

ReportageJulfint i vinterträdgården

Det må vara att julen varar än till påska, men hemma hos Robert Stenbom, trädgårdsmästare på Blomsterlandet, börjar förberedelserna redan i september. Följ med till hans torp i skogen och få de bästa tipsen för en julfin trädgård.

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Att binda en egen julkrans är ett roligt pyssel och kan bli en fin tradition. Använd granris, mossa och säsongens pynt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Gör blommande juldekorationer med julstjärna

En av våra mest älskade julblommor är julstjärnan, och visst är den fin som den är i sin kruka. Men vi vill inspirera till att använda den på fler sätt, även som snittblomma. Ta fram saxen och klipp till!

InspirationAmaryllis i vas – lyxig julkänsla

Amaryllis hör julen till och som snittblomma blir den extra effektfull. I en hög vas blir amaryllis en ståtlig prydnad, men våga klipp av den och skapa buketter med julens tallris och kvistar.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.

Rumsgran - perfekt som liten julgran!

Dekorera din rumsgran med små julgranskulor, glitter eller vackra band så har du en julgran i miniformat att placera i en vacker kruka på bordet.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.