Julgranar på Blomsterlandet

Vilken julgran passar hos dig? Ska den vara tät och bullig, stor eller liten eller hög och ståtlig? Du kanske till och med ska ha flera? I mitten av november kommer granarna till butik.

Julgranar på Blomsterlandet

Vilken julgran passar hos dig? Ska den vara tät och bullig, stor eller liten eller hög och ståtlig? Du kanske till och med ska ha flera? I mitten av november kommer granarna till butik.

Julgran – så sköter du den

För många är en "vanlig" julgran en rödgran för andra är en "riktig" julgran en kungsgran. Oavsett vilken gransort du väljer så sköter du dem på samma sätt. Här följer några enkla råd för hur du tar hand om din julgran på bästa sätt så den står längre och barrar mindre.

Läs hela artikeln

Responsible Trees - Spåra din gran

De granar vi säljer är märkta Responsible Trees. Det är ett initiativ för att minska granproduktionens miljöpåverkan. Märkningen innebär att julgransodlarna måste deklarera eventuella kemiska substanser i produktionen samt att de tar socialt ansvar för sina medarbetare. Detsamma gäller transporten av granarna.

Vartenda enskilt träd går att spåra – via etiketten som sitter på när du köper den – för att se om några kemiska substanser använts vid odlingen. Om du vill veta mer om förhållandena för just din gran kan du gå till julgransajten.com och fylla i EAN-kod och serienummer och få veta mer om hur just din gran har odlats.

Spåra din gran
Julgransodling
Granens väg till butik – tolv år eller tio dagar

Visste du att det tar mellan tio och tolv år för granen att växa till sig innan den kommer hem till dig? Det krävs tid och omsorg från det att den färdas som litet granfrö från Georgien, till att den lilla plantan sätts ut på ett fält och får växa sig rak, frodig och hög.

Läs mer

En annan sorts julgran

Kanske sätter du helst julgranen på utsidan, eller så har du tröttnat på barren och letar efter konstgran? Här finns alternativen. 

Julbutiken

Mer julpynt och tillbehör

Fina dekorationer, julkulor, tomtar och lyktor. Kika in i vår julbutik och köp hem något extra. Blir du sugen på mer julpynt finns ett större utbud i våra butiker.

Till julbutiken

Läs mer om julens blommor och pyssel