Gran på fem nya vis - sprid grandoft i hela dit hem

En gran kan se ut på mångas sätt. Har du ont om plats eller vill sprida grandoften i hela huset, då är det dags att tänka nytt! Här får du fem tips på hur du kan förnya årets gran.

1. Våga vara originell och variera årets julgran

Varför inte välja en krukodlad ceder eller kungsgran i miniatyrformat? Du hittar flera olika granar online, och i våra butiker finns många olika sorters granar och i många storlekar och prisklasser. Titta efter vackra nyanser i färgerna, som en blågrå serbgran, eller kanske en spännande ny form hos den trendiga blå atlasceder.

2. Sätt en miniatyrgran i en vas med vatten

Vackert som solitär eller varför inte i en bukett tillsammans med amaryllis eller rosor. Se till att rötterna är rena från jord och byt vattnet ofta för att hålla det rent och fräscht. Blir en snygg inredningsdetalj i en stilren glasvas.

3. Pynta julklapparna

Med vackra kvistar av gran och andra barrväxter blir klapparna både vackra och doftar gott. Gåvan blir något alldeles extra när man ser att det har lagts ner lite extra kärlek på paketet.

4. Rumsgranen - allas favorit

Vacker som den är eller varför inte dekorera med ljusslinga eller hängen? Rumsgran fortsätter vara en stor favorit och är den bästa julgranen för mindre utrymmen. Och tänk på att det är en fin krukväxt som går utmärkt att ha året om, och som dessutom är lättskött.

5. Använd granris i juldukningen

Gör en vacker juldukning och lägg en girlang av granris i mitten av bordet. Sedan kan du bygga vidare och använda hyacinter och LED-ljus - duka som ett profs!

Bonustips!

Tänk på riskvistarna som grönt tillskott i buketten och kombinera med julens blommande favoriter i vasen. Prova dig fram med hyacinter, ståtliga amaryllis eller bara som de är i en större korg.