Blomsterlandet

Gran på fem nya vis

En gran kan se ut på mångas vis. Har du ont om plats eller vill sprida grandoften i hela huset, då är det dags att tänka nytt! Här får du fem tips på hur du kan förnya årets gran.

1. Våga vara originell och variera årets julgran

Varför inte välja en krukodlad ceder eller kungsgran i miniatyrformat? I våra butiker finns många olika sorters granar och i många storlekar och prisklasser. Titta efter vackra nyanser i färgerna, som en blågrå serbgran, eller kanske en spännande ny form hos den trendiga blå atlasceder.

2. Sätt en miniatyrgran i en vas med vatten

Vackert som solitär eller varför inte i en bukett tillsammans med amaryllis eller rosor. Se till att rötterna är rena från jord och byt vattnet ofta för att hålla det rent och fräscht.

3. Pynta både juleljus och julklappar

Med vackra kvistar av gran och andra barrväxter blir klapparna både vackra och doftar gott.

4. Rumsgranen - allas favorit

Vacker som den är eller varför inte dekorera med ljusslinga eller hängen? Rumsgran fortsätter vara en stor favorit och är den bästa julgranen för mindre utrymmen. Och tänk på att det är en fin krukväxt som går utmärkt att ha året om, och som dessutom är lättskött.

5. Ont om plats? Gör en julgrupp

Då kan du plantera mindre barrväxter och dekorera med mossa och annat pynt. Vips har du skapat ett jullandskap i miniatyrformat.

Bonustips!

Tänk på riskvistarna som grönt tillskott i buketten och kombinera med julens blommande favoriter i vasen. Prova dig fram med hyacinter, ståtliga amaryllis eller bara som de är i en större korg.

Läs mer om dina julfavoriter

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

Hyacint – allt du behöver veta!

Hyacint och dess doft är för många associerat med advent och jul. Plantera hyacinten som du vill, i kruka eller driv löken i ett glas.