Rumsgran - perfekt som liten julgran!

Dekorera din rumsgran med små julgranskulor, glitter eller vackra band så har du en julgran i miniformat att placera i en vacker kruka på bordet.

Rumsgranens vetenskapliga namn är Araucaria heterophylla och härstammar från Norfolk-öarna utanför Australien.

Rumsgranen trivs på ljus plats i ditt hem, men inte i direkt solljus. Undvik gärna att ha den nära en värmekälla, som ett element. På sommaren kan den trivas utomhus, på din balkong eller uteplats. Har du ett svalt, men frostfritt utrymme, som ett inglasat uterum trivs lilla rumsgranen där vintertid.

Den är relativt lättskött, under vintern tål den att att torka upp lite mellan vattningarna men behöver en jämnare fuktighet under sommaren. Vattna alltså lite mer på sommaren än vintern. Står rumsgranen i ett svalare utrymme på vintern blir behovet av vatten också mindre. Näringsvattna rumsgranen från vår till höst, som dina andra krukväxter.

Rumsgranen kan behöva planteras om till en lite större kruka om den växt ett par decimenter och börjar få lite trångt i krukan. Välj gärna en innerkruka i plast och använd vanlig blomjord.

Rumsgran till jul

Den charmiga lilla rumsgranen blir enkelt en fin julgran med små julkulor i miniformat och en liten ljusslinga. Den blir fin i en korgkruka eller lite extra julig stämning om du sätter en jutesäck runt krukan som dekoration. Fäst den med jutesnöre eller ett vackert band.

Enligt gammal tradition ger rumsgranen lycka i äktenskap så varför inte säkra upp med både mistel och rumsgran inför jul?

Mjuka barr som är fina året runt.

Här kan du köpa din rumsgran