Nyårsblommor

Nyår är årets sista stora festlighet, och vad passar då bättre än blommor? Vi är många som är sugna på vitt, silver och krispiga tulpaner.

Blommor som nyårspresent

En blomma är perfekt att ta med till nyårsfesten. Vitt och silver är en klassisk färgkombination på nyår, men det finns inga regler, välj de färger du själv tycker om. Några förslag som passar väl till nyår är brudorkidé och azalea. Vill du ha något som doftar kan du välja doftrankan, som blommar länge och sprider en härlig doft.

Passande bukett till nyår

Vilken typ av dukning eller bukett man väljer till nyårsmiddagen är självklart en smaksak. Varför inte matcha blommorna med servetter och dukning och låt det bli en enhetlig symmetri på bordet. Vita eller färgade rosor, färdiga buketter och tulpaner är några av favoriterna bland snittblommorna till nyår. Har du tur finns det vackra och väldoftande snitthyacinter kvar från jul.

Ta hjälp av en florist och sätt ihop din bukett eller skapa något eget. Smycka ditt nyårsbord med en vacker bukett!

Snitthyacinter och granris.

Festbordet

Vill du dekorera festbordet är valmöjligheten stor. En bordsdekoration som du köper färdig, en dekoration gjord av snittblommor blandat med murgröna och glittriga accessoarer och rosor som som får flyta i en skål, är bara några exempel. Gör en lekfull och levande dukning genom att blanda ljus och blommor i olika höjder och med olika karaktär på bordet.

Vill du att alla gäster skall kunna ha ögonkontakt med varandra under middagen väljer du lämpligen låga bordsdekorationer.

Vi önskar dig ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

Mer inspiration till nyår

Nyårsdukning - pyssla till nyår!

Till nyårsmiddagen vill vi alla duka lite extra fint och dekorera bordet till fest. Många väljer att duka i silver och ljusa toner. Dels för att bryta av julens varma färger men också för att symbolisera nyårsnattens förhoppningsvis klara och frostiga färger.

Smycka bordet med vitt och grönt till nyår

Med några enkla knep skapar du en vacker inramning på ditt festbord. Låt grönskan ta plats och välj en temafärg på dina blommor. Vi har valt klassiskt vitt, som känns vintrigt och lite lyxigt.

4 inspirerande juldukningar i olika stilar

När familjen samlas till julens middagar är det roligt att överraska med en fin bordsdukning. Att duka med blommor gör alltid bordet extra festligt och till julens högtider tycker vi att julstjärnor passar allra bäst.