Nyårsblommor - till nyårsdukning och som present

Nyår är årets sista stora festlighet, och vad passar då bättre än blommor? Vi är många som är sugna på vitt, silver och krispiga tulpaner.

Blommor som nyårspresent

En blomma är perfekt att ta med till nyårsfesten. Vitt och silver är en klassisk färgkombination på nyår, men det finns inga regler, välj de färger du själv tycker om. Några förslag som passar väl till nyår är brudorkidé och azalea. Vill du ha något som doftar kan du välja doftrankan, som blommar länge och sprider en härlig doft.

Till jul och nyår kan det finnas lite mer exclusiva varianter av den klassiska brudorkidén, på vackra bågar.

Passande bukett till nyår

Vilken typ av dukning eller bukett man väljer till nyårsmiddagen är självklart en smaksak. Varför inte matcha blommorna med servetter och dukning och låt det bli en enhetlig symmetri på bordet. Vita eller färgade rosor, färdiga buketter och tulpaner är några av favoriterna bland snittblommorna till nyår. Har du tur finns det vackra och väldoftande snitthyacinter kvar från jul.

Ta hjälp av en florist och sätt ihop din bukett eller skapa något eget. Smycka ditt nyårsbord med en vacker bukett!

Vita amaryllis blir det självklara blickfånget på nyårsbordet.

Festbordet

Vill du dekorera festbordet är valmöjligheten stor. En bordsdekoration som du köper färdig, en dekoration gjord av snittblommor blandat med murgröna och glittriga accessoarer och rosor som som får flyta i en skål, är bara några exempel. Gör en lekfull och levande dukning genom att blanda ljus och blommor i olika höjder och med olika karaktär på bordet.

Vill du att alla gäster skall kunna ha ögonkontakt med varandra under middagen väljer du lämpligen låga bordsdekorationer.

Mer inspiration och idéer till nyårsdukning kan du se här.

Vi önskar dig ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

Snitthyacinter och granris.