Inspiration

Duka till midsommar - enkla tips med blommor

En vacker dukning förhöjer verkligen sommarkänslan till midsommarfesten. Blanda naturens vackra material med köpta blommor för en prisvärd och samtidigt vacker dukning.

Blommor i kruka på midsommarbordet

Gör en dukning i klassiska sommarfärger blått och vitt. Börja med att plocka björk eller andra blad och lägg på bordet. Sätt ihop himmelsblå lobelia och klassiska margeriter i fina krukor. Plocka gräs och enstaka blommor och lägg på varje servett för ett inbjudande intryck.

Matcha med vackra linneservertter och andra lite mer rustika material.
Buskmargerit och lobelia är riktiga midsommarfavoriter.

Midsommar med skira pasteller

Duka med blommor i ljusa pasteller, istället för de klassiska färgerna blått, vitt och rött. Använd blommor i färger som aprikos, gult och svagt rosa.

Här är basen daggkåpa från trädgården tillsammans med prärierklocka, rosenskära, krysantemum och högt gräs från vägkanten. Varför inte lägga till vackra, doftande blad från dina pelargoner? De små vaserna är perfekta - alla gästerna ser varandra över dekorationen.

Lägg björk eller andra löv på bordet som en grund. Fyll gärna också en vas med några björkkvistar, som kan bli en högre inramning i änden på bordet. Har du andra högre blommor från trädgården, i samma färgskala, ska du såklart använda dem. 

Dekorera servetter med daggkåpa i härligt limegrönt.

Servetter i neutrala färger får grönskan och blommorna att lysa.
Se dig omkring i din trädgård, vackra blad och gräs finns närmare än du tror.