Inspiration

Påskdukning med påsklilja och vårens blommor

Duka ditt bord till påskens middagar med söta påskliljor, penséer och hyacinter. Det blommande bordet blir en hyllning till våren, som vi har längtat!

Att få sätta sig vid ett vackert dukat bord, tillsammans med släkt och vänner och njuta av en härlig påskmiddag är verkligen underbart. Med små medel går det snabbt och enkelt att skapa en vacker och inspirerande dukning.

Att placera blommor, ljus och dekorationer i mitten av bordet skapar en fin känsla. Blanda krukväxter med vaser för en intressant variation. Komplettera vårens blommor med vackra grenar för en naturlig känsla.

1. Skapa en enkel krans av björkris som du enkelt tvinnar ihop, fäst ev med ståltråd vid behov. Använd som underlägg till tallriken. Som dekoration har vi skapat ett litet näste av Muehlenbeckia, slideranka, med en småblommig pensé i.

3.Sätt minipåsklilja 'Tête-à-tête' i härliga lerkrukor för att ta in en bit trädgård till dukningen. Dekorera med några körsbärskvistar.

4. Sätt jordviva och penséer i lerkrukor på bordet. De söta blommorna finns i många färger och varianter och kan matchas med servetter och ljus. Jordvivans latinska namn Primula betyder "den lilla första", så den är såklart given vid påskens firande.

Dekorera krukorna med penséer med några kvistar pors eller andra fina kvistar du kan hitta.

5. Små vaser är alltid dekorativt, här med dubbel påsktazett, pensé, pors och begonia. Eller plocka från andra blommande krukväxter du har hemma, kanske blommar någon orkidé?

6. Ta fram dina hyacintvaser, varför inte använda dessa till vårens ljuvliga hyacinter i flera färger. Här med ett litet bo av slideranka, Muhlenbeckia, runt löken. Dela pärlhyacinterna och sätt i små vaser.

Vaserna på bilden är exempel, liknande vaser kan finnas i butik beroende på säsong.
Ett dukat bord med härlig trädgårdskänsla.