Crassula - enkla och torktåliga

Tåligare krukväxter får man leta efter. Även om växterna hos Crassula har många likheter när det gäller skötseln så finns det många roliga sorter med skiftande utseende.

Crassula är ett släkte där vi återfinner krukväxter som alla vill stå ljust och soligt och som klarar av att torka upp mellan vattningarna. Upptorkningen klarar växterna tack vare att de är suckulenter och har köttiga, saftiga blad eller stamdelar som kan lagra vatten för att ha i reserv för tuffare och torrare tider.

Trollhalsband

Crassula rupestris, har ett krypande växtsätt där de suckulenta bladen sitter trädda som pärlor på de tunna stjälkarna. Planteras med fördel i amplar eller höga ytterkrukor så att växten kan hänga ut över kanten.

Paradisträd

Crassula ovata, liknar ett träd och har glänsande köttiga blad som ibland har röda kanter. Eftersom paradisträdet har en tendens att bli väldigt omfångsrikt kan det behöva planteras om i en tyngre lerkruka som inte tippar lika lätt som en plastkruka.

Karamellblomma

Crassula coccinea, har upprättväxande grenar med små blad. Längst ut på skotten översållas karamellblomman med söta, små blommor i rosa, rött eller vitt. Kan sommartid stå utomhus i trädgården på soliga och varma växtplatser.