Våra odlare

Vi vill att våra leverantörer och samarbetspartners ska ha samma höga ambitionsnivå som vi. En bra relation och ett nära samarbete mellan oss säkerställer att kvaliteten på produkterna motsvarar våra och dina förväntningar.

Våra inköp sker oftast direkt från odlaren och utan onödiga mellanhänder, gärna svenskodlade växter från odlare nära våra butiker. Vi är måna om att inte bara hitta närodlat utan även att det ska vara bra odlat.

Att odlaren tar ansvar och har en hög ambitionsnivå vad gäller resursanvändning och aktivt arbetar för att minska miljöpåverkan är viktigt för oss, och vi tror att det är det för dig som kund också.

Följ med till några av våra odlare

Nya Eriksbo Plantskola - en av Sveriges nordligaste produktionsplantskolor

En av våra odlare som verkligen brinner för svenskodlat är Nya Eriksbo Plantskola. Här odlas enligt konstens alla regler växter som får märkningar som E-planta, Grönt kulturarv och Från Sverige.

ReportageNär odling går i arv

Gunnarssons Handelsträdgård är en av våra lokala odlare. Vi besöker dem en solig junidag för att byta ett par ord med Anders, som är tredje generationens odlare.

Alverbäcks blommor - tulpaner från Sverige

Syskonen Anders och Amanda Alverbäck driver Alverbäcks Blommor på Ekerö i Uppland tillsammans med familjen. De är idag tredje generationens tulpanodlare som arbetar tillsammans och har idag runt 30 000 kvadratmeter växthus.

Djungelkänslan växer fram i Halland

Visste du att din djungellika monstera kan ha odlats i Sverige? Mitt i det böljande halländska landskapet, bland hästhagar och gårdar, ligger familjeägda handelsträdgården Arvidssons i Fjärås.

ReportagePelargoner – lär dig mer om hantverket

Plötsligt dyker de upp igen. I våra butiker eller nyss framplockade från vintervilan därhemma. Det finns mängder av pelargonsorter och en del av dessa köper Blomsterlandet varje år hos Arvidssons i Fjärås.

Visar 5 av 5 resultat