Fixa fina höstkrukor

Äntligen har höstfärgerna vaknat till liv och naturen skiftar i vackra nyanser.

Vi inspireras av rött och orange och matchar med kontrastfärger i våra höstkrukor. Eller varför inte välja en stilren klassiker med rosa och lila toner matchat med silvergrått och vinrött? Ta vara på en härlig höstdag och pyssla ihop din egen personliga kruka som kan sprida glädje på trappen eller uteplatsen.

Bärdekorationer på tråd

Ett enkelt sätt att sätta personlig prägel på sina krukplanteringar är att trä några av trädgårdens bär på ståltråd och forma till en boll, hjärta eller spiral och dekorera planteringar med.

Här har vi valt rönnbär, bär från skimmia och nypon från honungsros.

Äpplen och fågelbad

Dekorera åt fåglarna och ge dem både mat och vatten genom att ställa några krukor vid vattenbadet och lägga äpplen i krukplanteringen. Revsugan blir som ett rede. Dessutom är revsugan en såkallad ”blandarblomma" i den här krukplanteringen. Det vill säga en växt som har flera färger i sitt bladverk som på så vis plockar upp färger från de andra växterna och blandar ihop dem.

Rostiga toner på soffan

Ett annorlunda men minst lika dekorativt sätt att fylla sina höstkrukor är att använda icke blommande växter med undantag från krysantemum. Resterande växter har sitt prydnadsvärde i dekorativa blad som alunroten, ödleblad, prydnadgräset, eller den lilla näpna barrväxten. Bären hos vinterbär och de lysande frukterna från prydnadspaprika blir riktiga blickfång.