Fixa fina höstkrukor

Äntligen har höstfärgerna vaknat till liv och naturen skiftar i vackra nyanser.

Vi inspireras av rött och orange och matchar med kontrastfärger i våra höstkrukor. Eller varför inte välja en stilren klassiker med rosa och lila toner matchat med silvergrått och vinrött? Ta vara på en härlig höstdag och pyssla ihop din egen personliga kruka som kan sprida glädje på trappen eller uteplatsen.

Bärdekorationer på tråd

Ett enkelt sätt att sätta personlig prägel på sina krukplanteringar är att trä några av trädgårdens bär på ståltråd och forma till en boll, hjärta eller spiral och dekorera planteringar med.

Här har vi valt rönnbär, bär från skimmia och nypon från honungsros.

Äpplen och fågelbad

Dekorera åt fåglarna och ge dem både mat och vatten genom att ställa några krukor vid vattenbadet och lägga äpplen i krukplanteringen. Revsugan blir som ett rede. Dessutom är revsugan en såkallad ”blandarblomma" i den här krukplanteringen. Det vill säga en växt som har flera färger i sitt bladverk som på så vis plockar upp färger från de andra växterna och blandar ihop dem.

Rostiga toner på soffan

Ett annorlunda men minst lika dekorativt sätt att fylla sina höstkrukor är att använda icke blommande växter med undantag från krysantemum. Resterande växter har sitt prydnadsvärde i dekorativa blad som alunroten, ödleblad, prydnadgräset, eller den lilla näpna barrväxten. Bären hos vinterbär och de lysande frukterna från prydnadspaprika blir riktiga blickfång.

Handla online - fri frakt till butik

Produktbild på Zinkkruka Gordon

Zinkkruka Gordon

Från 29,90

Produktbild på Korg Willow

Korg Willow

Produktbild på Ljung Garden Girls/Beuty Ladies rosa
3 för 99:-

Ljung Garden Girls/Beuty Ladies rosa

Produktbild på Prydnadskål, lila

Prydnadskål, lila

Produktbild på Silverek

Silverek

Produktbild på Revsuga BLACK SCALLOP

Revsuga BLACK SCALLOP

Produktbild på Silvernjurvinda 'Silver Falls'

Silvernjurvinda 'Silver Falls'

Produktbild på Vinterbär 'Rubella', röd

Vinterbär 'Rubella', röd

Från 69,90

Mer inspiration för hösten

ReportageVälkomna hösten - trädgårdsmästarens bästa tips för trädgård och kruka

Här kommer trädgårdsmästare Robert Stenboms tips för välkomnande höstkrukor, vinterförvaring av medelhavsväxter och annat som passar att göra när dagarna blir allt kortare.

Prydnadskål - fin i höstkrukan

Prydnadskål är ett riktigt smycke för din höstkruka med sina blad som överlappar varandra och gör att den liknar en stor blomma.

Bollkrysantemum - en höstfavorit

En enda bollkrysantemum i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen. Du får en fin blomsterprakt under hösten när de flesta andra växter slutat blomma. Den tål också en lätt nattfrost.