Höstväxter

Plantera krukor med färgstarka höstväxter, ställ ut lyktor och dekorera pumpor. En välkomnande entré ger dig en daglig dos av blomsterglädje och lyfter humöret när höstmörkret kryper närmare.

Här hittar du inspiration til din höstkruka

InspirationSå stylar du krukor med bollkryss - sensommarens blomsterprakt

Bollkrysantemum har sin bästa tid på sensommaren, och blommar långt in på hösten. Få inspiration till dina krukor på trappan och förnya dem med färgsprakande bollkryss.

ReportageVälkomna hösten - trädgårdsmästarens bästa tips för trädgård och kruka

Här kommer trädgårdsmästare Robert Stenboms tips för välkomnande höstkrukor, vinterförvaring av medelhavsväxter och annat som passar att göra när dagarna blir allt kortare.

Höstinspiration för trappan

Efter en lång och varm sommar kan det vara skönt att rensa bort det vissna och torra, och återigen få lite härlig fräsch blomsterprakt på trappan eller uteplatsen.

InspirationPlantera olika sorters ljung – inspiration till höstkrukan

Varje årstid har sina höjdpunkter och en av höstens vackraste är ljungen. Numera är färgerna många och det finns en för varje smak och stil. Fyll på med inspiration till årets höstkruka!

InspirationDekorera med rosa ljung – 5 tips

Förr i tiden fanns det en gammal folktro att man inte skulle plocka in blommande ljung. Förhoppningsvis är vi inte lika vidskepliga nuförtiden, för ljungen är så vacker att dekorera med – både inne och ute.

InspirationEn välkomnande entré med maxad höstkänsla

Hon har svårt att motstå växtnyheter, är svag för att maxa intryck och älskar att vi har våra fyra årstider. Det är klart att hösten ska märkas hemma på entrétrappan hos Johanna Svensson.

InspirationNjut av höstens färgpalett

Naturens höstfärger pockar nu på vår uppmärksamhet med dess mustiga färgskala. Genom att välkomna hösten med krukplanteringar som talar samma färgspråk som naturen både förstärker och harmoniserar du med säsongen.

Fint på trappan

Tänk dig en strålande höstdag då trädens löv börjar skifta i gult och solens strålar silas genom lövverken. Himlen är klarblå och luften kylig och frisk. Nu när hösten är kommen saktas tempot på växtligheten ner.

Bollkrysantemum - en höstfavorit

En enda bollkrysantemum i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen. Du får en fin blomsterprakt under hösten när de flesta andra växter slutat blomma. Den tål också en lätt nattfrost.

Prydnadskål - fin i höstkrukan

Prydnadskål är ett riktigt smycke för din höstkruka med sina blad som överlappar varandra och gör att den liknar en stor blomma.

Fixa fina höstkrukor

Äntligen har höstfärgerna vaknat till liv och naturen skiftar i vackra nyanser.

InspirationHöstfröjd och färgprakt på trappan

Karolinas trappa fylls av röda nyanser med aprikosrosa färgklickar i form av krysantemum och en härlig solhatt som verkligen lyser.

InspirationVälkomna vintern med ombonad entré

Små barrträd och buxbom ramar in och ger höjd, varför inte pynta dem med små belysningar? Precis som med olika bladformer, ger de olika barrstrukturerna en vacker variation.

Plantera för en vacker höst

Här bjuder vi på tips och idéer för balkonglådor, entrékrukor, uterummet och andra av små ytor i trädgården. För minns i november den sköna september!

Ljung - toppenväxt för höstkrukan

Ljung trivs utmärkt i höstkrukan. De små blommorna torkar och fortsätter förgylla växten långt in på vintern.

Cyklamen, inne och utomhus

I augusti dyker de upp i butikerna i mängder av vackra kulörer med sina charmiga nickande blommor. Cyklamen, Cyclamen persicum, är en riktig favorit att njuta av när kvällarna blir mörkare och dagarna svalare.

GuideHöstkruka - Plantera så här

Att plantera sin höstkruka går fort och ger ett färgsprakande resultat. Några enkla tips hjälper dig lyckas med din höstkruka.

Höstkrukan på nytt vis – fem tips!

När hösten nu är här finns det väl inget bättre än att ha en dekorativ höstkruka utanför ytterdörren? Här får du tips på hur du kan skapa nya dekorationer eller på annat vis förnya din höstkruka.

GuideFläta en korg av ljung - gör så här

Dekorera dina krukor med korgar flätade av ljung. Vackert att fylla dem med säsongens bär eller frukter. Eller lägg några talgbollar där i så blir det inbjudande fågelmatare.

Hälsa hösten välkommen

Nu när hösten närmar sig är det dags att plantera om i krukorna för sommarens blommor sjunger på sista versen.

Visar 20 av 20 resultat