Höstväxter

Plantera krukor med färgstarka höstväxter, ställ ut lyktor och dekorera pumpor. En välkomnande entré ger dig en daglig dos av blomsterglädje och lyfter humöret när höstmörkret kryper närmare. Här får du mängder av tips och inspiration för dina planteringar!

Handla allt till din höstkruka

Produktbild på Ljung 'Marlies'

Ljung 'Marlies'

Produktbild på Ljung, vit

Ljung, vit

Produktbild på Höstaster Rosa

Höstaster Rosa

Produktbild på Cyklamen småblommig mörkrosa

Cyklamen småblommig mörkrosa

Produktbild på Prydnadskål, vit

Prydnadskål, vit

Produktbild på Silvergirland

Silvergirland

Produktbild på Höstaster Röd

Höstaster Röd

Produktbild på Kärleksört 'Carl'

Kärleksört 'Carl'

InspirationNjut av höstens färgpalett

Naturens höstfärger pockar nu på vår uppmärksamhet med dess mustiga färgskala. Genom att välkomna hösten med krukplanteringar som talar samma färgspråk som naturen både förstärker och harmoniserar du med säsongen.

ReportageVälkomna hösten - trädgårdsmästarens bästa tips för trädgård och kruka

Här kommer trädgårdsmästare Robert Stenboms tips för välkomnande höstkrukor, vinterförvaring av medelhavsväxter och annat som passar att göra när dagarna blir allt kortare.

Fint på trappan

Tänk dig en strålande höstdag då trädens löv börjar skifta i gult och solens strålar silas genom lövverken. Himlen är klarblå och luften kylig och frisk. Nu när hösten är kommen saktas tempot på växtligheten ner.

Bollkrysantemum - en höstfavorit

En enda bollkrysantemum i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen. Du får en fin blomsterprakt under hösten när de flesta andra växter slutat blomma. Den tål också en lätt nattfrost.

Prydnadskål - fin i höstkrukan

Prydnadskål är ett riktigt smycke för din höstkruka med sina blad som överlappar varandra och gör att den liknar en stor blomma.

Fixa fina höstkrukor

Äntligen har höstfärgerna vaknat till liv och naturen skiftar i vackra nyanser.

InspirationHöstfröjd och färgprakt på trappan

Karolinas trappa fylls av röda nyanser med aprikosrosa färgklickar i form av krysantemum och en härlig solhatt som verkligen lyser.

InspirationVälkomna vintern med ombonad entré

Små barrträd och buxbom ramar in och ger höjd, varför inte pynta dem med små belysningar? Precis som med olika bladformer, ger de olika barrstrukturerna en vacker variation.

Plantera för en vacker höst

Här bjuder vi på tips och idéer för balkonglådor, entrékrukor, uterummet och andra av små ytor i trädgården. För minns i november den sköna september!

Ljung - toppenväxt för höstkrukan

Ljung trivs utmärkt i höstkrukan. De små blommorna torkar och fortsätter förgylla växten långt in på vintern.

Cyklamen, inne- och utomhus

I augusti dyker de upp i butikerna i mängder av vackra kulörer med sina charmiga nickande blommor. Cyklamen, Cyclamen persicum, är en riktig favorit att njuta av när kvällarna blir mörkare och dagarna svalare.

GuideHöstkruka - Plantera så här

Att plantera sin höstkruka går fort och ger ett färgsprakande resultat. Några enkla tips hjälper dig lyckas med din höstkruka.

Höstinspiration för trappan

Efter en lång och varm sommar kan det vara skönt att rensa bort det vissna och torra, och återigen få lite härlig fräsch blomsterprakt på trappan eller uteplatsen.

Höstkrukan på nytt vis – fem tips!

När hösten nu är här finns det väl inget bättre än att ha en dekorativ höstkruka utanför ytterdörren? Här får du tips på hur du kan skapa nya dekorationer eller på annat vis förnya din höstkruka.

GuideFläta en korg av ljung - gör så här

Dekorera dina krukor med korgar flätade av ljung. Vackert att fylla dem med säsongens bär eller frukter. Eller lägg några talgbollar där i så blir det inbjudande fågelmatare.

Hälsa hösten välkommen

Nu när hösten närmar sig är det dags att plantera om i krukorna för sommarens blommor sjunger på sista versen.

Visar 16 av 16 resultat