Inspiration

Året runt med krukor på trappan - höst

Att kunna följa säsongens skiftningar är en av de saker som gör trädgårdslivet så härligt. Varje årstid har sina höjdpunkter i form av blomning och vackra färger. Följ med när vi bad trädgårdsdesigner Karolina Brising skapa krukor till en välkomnande entré – året runt.

Höstfröjd och färgprakt på trappan

Det är mycket fukt i luften och kvällarna blir mörkare, men än finns det mycket kvar av trädgårdssäsongen. Grönskan är frodig, inspireras av det när du sätter ihop din krukplantering med höstens vackra färger.

Karolinas trappa fylls av röda nyanser med aprikosrosa färgklickar i form av krysantemum och en härlig solhatt som verkligen lyser. Det limegröna penningbladet piggar upp och tillför en fräsch, ljus grönska.

Vackra nyanser som lyfter upp varandra.

De mörka bladen finns hos japansk lönn, alunrot och en lite mer ovanlig mörk variant av penningblad, Lysimachia ’Persian carpet’.

Missa inte de vackra gräsen som brukar finnas i fina exemplar vid den här tiden, de ger inte bara lite höjd och spännande bladstruktur, utan också ett svagt rasslande ljud i vinden.

Mörkt penningblad. Kontrasterna mellan färgerna lyfter fram detaljer i bladverken.

Passa på och njut av säsongsväxter som prydnadskål, silverek och silvergirland. Hösten är en bra tid för prydnadskål eftersom färgerna blir intensivare när temperaturerna sjunker. Solljus gynnar också färgsättningen så placera gärna kålen i direkt solljus.

Rosa, lila och silvergrått.
Krysantemum

Krysantemum är som finast under sensommar och tidig höst och finns i flera storlekar och färger. I den svala luften håller den längre än inomhus. Vattna så att jorden håller en lätt och jämn fuktighet.

Komponera stilleben av krukor på fler platser i din trädgård eller vid uteplatsen. Det blir fina blickfång där du passerar ofta och ger dig en daglig dos av höstens vackra nyanser.

Se de andra årstiderna på Karolinas trappa

InspirationVälkomna vintern med ombonad entré

Små barrträd och buxbom ramar in och ger höjd, varför inte pynta dem med små belysningar? Precis som med olika bladformer, ger de olika barrstrukturerna en vacker variation.

InspirationFira vårens ankomst

Vårblommorna är efterlängtade! Njut av söta penséer och lökväxter, och fyll ut med några av de mer tåliga bladväxterna med vackra färger och rankor som alunroten och slideranka

InspirationBlomstrande sommarkrukor

Petunia, dahlia, nemesia och trädgårdsverbena ihop med mörka och ljusa vackra blad.

Allt du behöver till höstkrukan

Korgkruka Blacky

Finns i flera varianter

129:-

3 för 70:-

Zinkkruka Gordon

Finns i flera varianter

Från 29,90

Kruka Lervik

Finns i flera varianter

Från 59,90

Korg Willow

Finns i flera varianter

Från 279:-

Växtskydd fiberduk Blomsterlandet

Finns i flera varianter

Från 49,90

Lykta Lars

Finns i flera varianter

Från 149:-

Lykta Andy

Finns i flera varianter

Från 299:-

Mer höstinspiration

InspirationNjut av höstens färgpalett

Naturens höstfärger pockar nu på vår uppmärksamhet med dess mustiga färgskala. Genom att välkomna hösten med krukplanteringar som talar samma färgspråk som naturen både förstärker och harmoniserar du med säsongen.

Bollkrysantemum - en höstfavorit

En enda bollkrysantemum i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen. Du får en fin blomsterprakt under hösten när de flesta andra växter slutat blomma. Den tål också en lätt nattfrost.

Prydnadskål - fin i höstkrukan

Prydnadskål är ett riktigt smycke för din höstkruka med sina blad som överlappar varandra och gör att den liknar en stor blomma.